Hlavní obsah

Zima o sobě dá ještě vědět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima ještě neřekla poslední slovo, což nám dokáže tento týden, kdy svede souboj s přicházejícím jarem. Připravit se tak můžeme na teploty kolem nuly i pod ní, vítr i sníh. Počátkem týdne nás bude provázet studené severozápadní až západní proudění, ve druhé polovině týdne pak bude dynamika počasí narůstat. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 6. 3. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Je proto třeba počítat s velkou oblačností i srážkami. „Bude se u nich velmi rychle střídat skupenství a přechodně pršet bude i na horách, stejně tak sněžit i v nížinách. Teploty budou jako na horské dráze, počítat musíme s velkými teplotními skoky a velkými regionálními teplotními rozdíly,“ řekla Novinkám Honsová.

V pondělí bude do Česka proudit chladnější vzduch od severozápadu. Na obloze bude převládat velká oblačnost, resp. oblačno až zataženo. Během dne můžeme očekávat místy i sněhové přeháňky, na horách pak sněžení. V nížinách mohou být během dne srážky přechodně i smíšené. Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu od 2 do 6 °C, na jižní Moravě do 7 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, na horách je třeba počítat se sněhovými přeháňkami či sněžením. Na ostatním území se srážky budou vyskytovat jen ojediněle, jednat se bude především o dešťové přeháňky. Ranní teploty budou v intervalu od 1 do 3 °C. Denní teploty pak od 3 do 7 °C, na jižní Moravě až 10 °C. Po celý den bude i větrno.

Ve středu bude zataženo, postupně od severozápadu se na většině území budou vyskytovat sněhové přeháňky nebo sněžení, které v jižní polovině území budou přecházet do deště. Ranní teploty se budou pohybovat kolem nuly, mezi 2 a -2 °C. Denní teploty se pak dostanou na 1 až 5 °C, na jihovýchodě území až na 9 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území nás čekají srážky, od vyšších poloh pak sněžení, postupně bude poté sněžit jen na horách. Ranní teploty 0 až -5 °C, na jihu území až 5 °C. Denní teploty 2 až 6 °C, na jihu území až 9 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno s občasným deštěm, na horách bude přechodně i sněžit. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. Večer se již začne oteplovat.

V sobotu nás čeká oblačná až zatažená obloha s občasným deštěm, na horách večer i se sněžením. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty mezi 8 a 12 °C.

V neděli bude zataženo, občas déšť, od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 2 až 6 °C.

Toalety na Sněžce tisícům návštěvníků nestačí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám