Hlavní obsah

REPORTÁŽ: Natáčí se druhá řada Docenta s Ivanem Trojanem. Ve hře je i třetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos v lednu měla na obrazovkách České televize premiéru třídílná série Docent v hlavních rolích s Ivanem Trojanem a Terezou Ramba. Nyní režisér Jiří Strach natáčí její pokračování, které by se ve vysílání mělo objevit zhruba za rok. Vydali jsme se na natáčení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivan Trojan se jako docent Stehlík vrátí na obrazovky pod vedením režiséra Jiřího Stracha.

Článek

Scénář k první a druhé sérii napsali Josef Mareš a Jan Malinda. První si diváci oblíbili, na každý díl se dívalo v průměru 2,1 milionu lidí. Nejen sledovanost vedla tvůrce k tomu, že už začínají pracovat na sérii třetí.

„Nejen herci, ale i všichni členové štábu odvádějí maximální profesionální práci. Začátek druhé série nás proto motivoval k úvahám o třetím pokračování. Jsem za to moc ráda a mám takové podezření, že Pepík Mareš už na něčem směle pracuje,“ odtajnila kreativní producentka Jiřina Budíková.

Ranařka Ramba

„V zásadě jsme se obuli do starých bot, po prvním záběru kluci věděli přesně, co mají hrát, jaké jsou jejich postavy. Ale všichni stárnou, moudří a uklidňují se. Jen Tereza Ramba nemění svoje DNA. Bouchačku tasí stále, často, brzo a nepatřičně, to musí zůstat. A Ivan? Ví, že ho potřebují i tentokrát. Už nemá submisivní akademickou polohu, ale našel v sobě jistou policejní sebejistotu,“ řekl Jiří Strach.

Jiří Strach: Přiznám se, že nejsem divák televizí

Film

Natáčení je podle režiséra lehce za půlkou. V úterý se studio na Kavčích horách proměnilo v kancelář a policejní zasedačku pražské mordparty. Té šéfuje, stejně jako v první řadě, major Šera v podání Ondřeje Vetchého.

„Moje postava se vyvíjí. S docentem máme za sebou náročný případ brutálních vražd mladých dívek a naše vzájemná chemie musí být logicky jiná než na úplném začátku. Myslím si, že oproti první sérii je v této mezi námi mnohem víc mezilidských emocí, jako jsou vzájemná tolerance a větší úcta k našim odlišným dovednostem a schopnostem,“ řekl k pokračování natáčení Vetchý.

Návrat na akademii

Docenta hraje Ivan Trojan, v úterý natáčel ve slušivém obleku. Ve druhé sérii se vrací za katedru policejní akademie, odkud byl v první řadě převelen do pražské mordparty.

„Diváci se mohou těšit na docenta Stehlíka tak, jak ho znají. Precizního, poctivého, exaktního, čestného muže, který řekne ve správný čas tu správnou myšlenku,“ uvedl ke své postavě Trojan.

Jeho parťačku, kapitánku Fousovou, hrála Tereza Ramba. V pokračování pracuje na policejním prezidiu. A vývoj své postavy vysvětlila s nadsázkou: „Řve ještě víc, ale je jediná, kdo samozřejmě ví první, kdo je vrah. Celý případ vyřeší. Bez ní by pánové neudělali vůbec nic.“

Může se vám hodit na Zboží.cz: Docent

Reklama

Související články

Josef Mareš: Má smysl dívat se do minulosti

Nejen za úspěšnými Případy 1. oddělení stojí jejich spoluscenárista Josef Mareš, bývalý šéf pražské kriminálky. Nyní je spolu s Janem Malindou podepsán pod...

Výběr článků

Načítám