Hlavní obsah

Punk z Maďarska? The Hellfreaks mají říz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarsko s punkem spojováno není, čardáš sice patří minulosti, ale země je více spojována s world music. Pokud dojde na rock, tak spíš s klasickým tvrdým nebo s metalem. Budapešťští The Hellfreaks, kteří vystoupí v pátek v klubu 007 na Strahově, ale bourají zažité představy.

Foto: Dávid Bodnár

The Hellfreaks

Článek

Skupina založená v roce 2009 a vedená zpěvačkou Shakey Sue začínala s psychobilly –s přímočarým rytmem a pleskajícími strunami kontrabasu. Libovala si v hororové tématice písní, což bylo vidět i na videích. Po vydání dvou alb – Hell, Sweet Hell a Circus of Shame – se odmlčela.

V roce 2015 se soubor vrátil v novém obsazení, kdy kontrabas nahradila baskytara, a s novým, mnohem tvrdším pojetím, které se ukázalo na třetím albu Astoria.

Hellfreaks se zaměřili na důrazný punk přecházející v hard core. V písní Old Tomorrows z letošního pátého alba Pitch Black Sunset přechází Sue v řev, za který by se nemusela stydět ani Candace Kucsulainová z Walls of Jericho.

I když nové deska oplývá energií, ta se naplno projevuje až při koncertech.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Astoria - The Hellfreaks [CD]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám