Hlavní obsah

Ozzy Osbourne chce na pódia. Nemůže ale chodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních letech měl britský zpěvák a hudebník Ozzy Osbourne tolik zdravotních problémů jako nikdy předtím. Nadále přitom sní o svém návratu na scénu. Ačkoli se zdá, že je připravený, jeho zásadním aktuálním problémem je pohybová schopnost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ozzy Osbourne se v České republice těší značné oblibě.

Článek

„Má hlava je v pořádku, má kreativita je v pořádku, můj zpěv je v pořádku, ale nemůžu teď prostě moc chodit,“ vysvětlil v rozhovoru pro rozhlasovou stanici SiriusXM. „Je pro mě těžké vám říct, jak zatraceně frustrujícím se pro mě život stal. Nikdy předtím jsem nebyl tak dlouho nemocný.“

Letos v červnu podstoupil Osbourne operaci, při které mu lékaři v Londýně vyměnili šrouby na jeho páteři, které tam byly voperovány po téměř smrtelné nehodě v terénním vozidle v roce 2003 v jeho panství v Buckinghamshiru. Bylo také nutné upravit pohybová omezení po pádu umělce v jeho ložnici v roce 2019. Tehdy se problémy s pohyblivostí začaly zhoršovat.

„Chirurg mi řekl, že pokud nepodstoupím operaci, je možné, že budu paralyzován od krku dolů,“ prozradil v uvedeném rozhovoru Osbourne.

Nutno přitom ještě dodat, že v posledních letech bojuje i s nepříjemnou infekcí na rukou a byla mu také diagnostikována Parkinsonova choroba.

Navzdory tomu všemu odkládá koncerty v naději, že se bude moci jednou na pódia vrátit. Své zatím poslední vystoupení absolvoval 31. prosince 2018. Koncerty série No More Tours 2 jsou odloženy téměř o tři roky, podle nového harmonogramu by se ten první měl odehrát 3. května 2023 v Helsinkách.

Osbourne se nevzdává. „Opravdu mi chybí být s lidmi,“ řekl o své touze vrátit se na scénu. „Chci tam být, chci to dělat. Je neuvěřitelné, jak jedna hloupost dokáže všechno na dlouhou dobu podělat.“

Nezbývá než doufat, že se jeho stav zlepší natolik, aby zase mohl stát na scéně. Jeho pražský koncert je naplánovaný na 19. května 2023.

Reklama

Související články

RECENZE: Ozzy Osbourne zase podvádí osud

Když v roce 2020 vyšlo album Ozzyho Osbourna Ordinary Man, byla to událost. Fanoušci na ně čekali deset let a ono se povedlo. Lví podíl na tom měl producent...

Tony Iommi návrat Black Sabbath nevyloučil

Kytarista britské skupiny Black Sabbath Tony Iommi připustil, že nevylučuje návrat své formace. Naznačil to v rozhovoru pro magazín My Planet Rocks.

Výběr článků

Načítám