Hlavní obsah

Tony Iommi návrat Black Sabbath nevyloučil

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista britské skupiny Black Sabbath Tony Iommi připustil, že nevylučuje návrat své formace. Naznačil to v rozhovoru pro magazín My Planet Rocks.

Foto: Universal Music

Black Sabbath, zleva Geezer Butler, Ozzy Osbourne a Tony Iommi.

Článek

„V téhle kapele moc dobře víme, že nikdy nelze říkat nikdy. Pokaždé, když jsme řekli, že se něco nikdy nestane, stalo se to. Mysleli jsme si, že s námi po svém odchodu nikdy nebude hrát Ozzy Osbourne, ale on se vrátil. Mysleli jsme si, že se už nikdy nevrátíme s Ronniem Jamesem Diem, a vrátili jsme se. Nikdy jsme si nemysleli, že by s námi zpíval Ian Gillan, ale on to udělal. Takže nemůžeme říct, že se nikdy nic nestane,“ řekl.

Black Sabbath vznikli v roce 1968. Jsou považováni za formaci, která definovala heavy metal a inspirovala tisíce muzikantů v celém světě. Položili základy pozdějších stylů stoner rock, thrash metal, doom metal nebo grunge.

Prvních pět studiových alb skupiny (Black Sabbath, Paranoid, Master of Reality, Vol. 4 a Sabbath Bloody Sabbath) z let 1970 až 1973 tvoří základ tvrdého rocku.

Poslední akord

V únoru 2017 odehráli poslední koncert svého rozlučkového turné ve svém městě Birminghamu. „Zahrajeme poslední akord, nebudou už více Black Sabbath. Opustíme ten název a to bude vše. Ostatní už nechtějí koncertovat. Já to ale miluju a budu dál pracovat sólově,“ prohlásil na tom vystoupení zpěvák Ozzy Osbourne, prý jediný v kapele, který si přál pokračovat.

Kytarista Tony Iommi ale prošel náročným bojem s rakovinou, a byť v něm nakonec zvítězil, ztratil mnoho sil a energie potřebné pro koncerty. Baskytarista Geezer Butler se zase chtěl více věnovat rodině.

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám