Hlavní obsah

Nové knihy: Kacenbergová, Zanettiová a Roslund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nabídce tohoto týdne najdeme publikace zabývající se temnými osudy malého a slabého člověka. Židovská dívka se skrývá před transportem a jedinou kamarádkou je jí kočka. Agentka FBI hledá sériového vraha v horách v předvánočním čase, jiný krimipříběh vypráví o tajemství rodinné vraždy a ten zaznamenaný na audioknize zase o podivuhodné vraždě pomocí jedu.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Mala Kacenbergová: Mala a její kočka

Kniha vypráví příběh židovské dívky Maly, která se narodila v polském Tarnogródu. Se svou rodinou a sourozenci prožívala idylické dětství do doby, než nacisté obsadili Polsko. Kdysi poměrně dobře situovaná rodina se náhle potýká s hladem a odvážná Mala občas vyklouzne ven, aby v okolí vyžebrala něco k jídlu. Při tom ji věrně doprovází její kočka jménem Malach, což hebrejsky znamená anděl. Jednoho dne je celá rodina zařazena do transportu a jediná Mala se svou kočkou unikne. Začíná závod o přežití.

Ikar, 320 stran, 359 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Brianna Labuskesová: Podezření

Mrazivý, strhující krimipříběh o šokujícím případu rodinné vraždy, jehož řešení leží v rukou někoho, kdo se v minulosti možná dopustil stejného zločinu.

Doktorka Gretchen Whiteová se specializuje na pacienty, kteří postrádají emoce. Je na tom totiž stejně a díky tomu tuto poruchu dokonale rozpozná. Pomáhá detektivu Patricku Shaughnessymu odhalovat psychopatické zločince – a on na ni zároveň tak trochu dohlíží.

Kalibr, 320 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Anders Roslund: Věř mi

Kriminální komisař Ewert Grens po mnoha útrapách konečně zažívá chvíle štěstí. Naváže přátelství s malým chlapcem, jemuž supluje dědečka, a poprvé po třiceti letech se v jeho životě objeví žena, kvůli které se chce hezky oblékat.

Jenže zdánlivá idylka se promění v noční můru, když se komisař dostane přímo do centra organizovaného zločinu spojeného s únosy, prostitucí a obchodem s orgány.

Kalibr, 456 stran, 449 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Jessie Cave: Soumrak

Když se vám ve vteřině zhroutí celý svět, co musíte udělat pro to, abyste se dokázali znovu postavit na nohy a našli ztracenou chuť do života?

Hannah a Ruth jsou sestry. I přestože jsou každá zcela jiná, jejich pouto je silné. Společně jsou zkrátka neporazitelné. Hannah je společenská a má ráda věci pod kontrolou. Ruth je věčně svobodná a potřebovala by si dát život do pořádku.

Každé léto spolu vyrážejí na dovolenou. Užívají si jedna druhou, smějí se, hádají a pak se zase usmiřují. Tentokrát je to však jinak. Hořkosladký příběh o lásce, smutku a usmíření, který je ódou na naše nejsilnější pouta.

Ikar, 368 stran, 359 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Michael Dahl: Útěk z planety Alcatraz – Jáma, z níž není návratu a Zajatci Jedového moře

Zak Nine a jeho mimozemský kamarád Erro jsou dopadeni! Z téhle děsivé vězeňské planety plné kobek, nekonečných pouští, nástrah a nebezpečí číhajícím na každém kroku prý není úniku. Pálí to těmhle dvěma natolik, aby vymysleli geniální plán, jak se z nehostinné planety Alcatraz dostat? Nejprve jsou uvězněni v temné jámě s kruhovou stěnou z hladkého kovu. A brzy se ještě ukáže, že když se v jámě pohnou, propadne se její dno o něco hlouběji. Kniha je určena dětem od 7 let.

Pikola, 80 stran, 279 Kč

Foto: Pikola

Obal knihy

Rebecca Zanettiová: Uteč, dokud můžeš

Zvláštní agentka FBI Laurel Snowová si předvánoční čas představovala docela jinak, ale když se v horách najdou stopy řádění sériového vraha, rozhodne se vyrazit na místo činu a pustit se do pátrání. Svérázná mladá žena s výjimečnou pamětí, která z domova coby zázračné dítě odešla už v jedenácti letech na univerzitu, se díky znalostem psychologie pokouší vžít do myšlení násilníka, jenž se skrývá mezi spořádanými občany. Pátrání jí komplikuje nejen drsné zimní počasí, ale také stíny vlastní minulosti a nekontrolovatelná přitažlivost, kterou pociťuje k Hucku Riversovi, bývalému vojákovi a rangerovi, který se stal proti své vůli jejím parťákem ve vyšetřování.

Metafora, 368 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Barbora Rýdlová: Ten, co kráčí se Smrtí

Svět kolem nás nesestává jen z toho, co máme před očima. Určité vrstvy jsou nám smrtelníkům do určité chvíle skryté. Jako had se mezi nimi proplétá svět Smrti a dimenze mnoha dalších nadpřirozených bytostí, které jsou tu od toho, aby nám sloužily. Detektiv Sam by k tomu dodal, že je to pěkná kravina. Jemu totiž nepřijde, že služba Smrti je něco, co bychom nutně potřebovali. Smrt sama by asi podotkla, že lidé umírat musí, jenže Sam si stejně myslí své. Jejich hašteřivý vztah–nevztah rozehrává děj tohoto paradoxního příběhu, kde se setkává uzavřená, introvertní, nabručená lidská bytost s upovídanou, zvídavou a téměř až rozkazovačnou Smrtí, která má slabost pro cabernet sauvignon.

Pointa, 480 stran, 549 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Michaela Labáková: Venkov

Becky je Venkovanka, Matt patří mezi Pokrokové. Každý žije jinde a úplně jiným způsobem života, přesto ani jeden z nich není spokojený a chce od života něco víc. Když se poprvé setkají, vidí v sobě navzájem přesně to, co očekávali – hloupou venkovskou dívku a arogantního kluka z města. Teprve čas jim ukáže, jak moc se pletli a že jsou pro sebe stvoření. Společnost však vzájemné stýkání mezi Venkovany a Pokrokovými zakazuje, takže je jejich láska v ohrožení. Podaří se Becky a Mattovi najít způsob, jak být spolu, a vymanit se ze spárů uměle vytvořeného systému rozdělené společnosti? V knize se píše o dvou mladých lidech hledajících své místo ve společnosti, která je nutí žít určitým způsobem života a nevyptávat se, proč tomu tak je.

Pointa, 496 stran, 499 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Michaela Vášová: Tajemství Heavenu: Země z popela

V půvabné zemi Heavenu se dělí lidé podle barvy očí do tří říší – říše plné květin, říše plné umění a říše plné chaosu. V každé z nich se žije zcela rozdílným způsobem a lidé spolu ne vždy vycházejí. Čtyři studenti z různých říší se podivnou náhodou setkají v hlavním městě a odhalují ohavná tajemství systému této země. Zjišťují, že existuje skupina, kterou společnost nepřijala. Ta se pak rozhodla přestat skrývat svou odlišnost a ukázat světu, co je zač.

Zlomená dívka ovládaná krutou rodinou, umělec s rostoucí nenávistí ke svému okolí a zamilovaný pár, jemuž v lásce brání nespravedlivé podmínky.

Pointa, 224 stran, 299 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Alan Bradley: Koláč s kapkou jedu

Největší vášní jedenáctileté Flavie de Luce, dcery britského aristokrata, je chemie – a brzy bude mít příležitost uplatnit své poznatky (zvláště o jedech) při vyšetřování zločinu. Jednoho dne najdou de Luceovi přede dveřmi svého domu mrtvého ptáka s poštovní známkou v zobáku, což Flaviina otce filatelistu velmi rozruší. Nedlouho poté objeví dívenka na zahradě umírajícího muže. Z vraždy je obviněn Flaviin otec a Flavie začne vyšetřovat na vlastní pěst. Zdá se, že současný zločin nějak souvisí s dávnou děsivou smrtí jednoho z otcových učitelů. Text audioknihy čte herečka Martha Issová.

Témbr, 12 hodin 15 minut, 379 Kč

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám