Hlavní obsah

Náhradník. V britských knihkupectvích se začaly prodávat Harryho paměti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V britských knihkupectvích se objevil titul, který se má podle předpokladů stát bestsellerem. Jmenuje se Náhradník. Napsal jej princ Harry (38), který v něm shrnuje svůj život v tamní královské rodině. Do prodeje kniha oficiálně v Británii šla v noci z pondělí na úterý.

Ve Velké Británii se začala prodávat kniha Harryho pamětí Spare (Náhradník)Video: Reuters

 
Článek

Kousky pamětí se objevují ve světových médiích již několik týdnů. Obsahují nejeden pikantní detail, včetně jeho sexuálního života nebo napjatých rodinných vztahů. K nim patří i to, že současný král Karel III. se svých synů, jejich žen bál. Nechtěl, aby ho zastínili.

Fronty na knihy

Zájem o Harryho knihu bude podle všeho veliký. Někteří Britové neváhali stát před knihkupectvími frontu, aby si mohli ten svůj výtisk koupit jako první.

Patřil k nim i Chris Imafidon, jenž pro americkou televizní stanici NBC uvedl, že si chce na celou věc udělat vlastní názor. „Zatím vím jen to, co citovaly noviny. A každé z nich popisují něco jiného,“ sdělil novinářům.

Tomu, že se kniha i v Británii stane bestsellerem, nasvědčuje skutečnost, že se mezi ně zařadila již v on-line obchodu Amazon, kde patří mezi nejprodávanější tituly hned v několika státech: v USA, v Rakousku, v Německu i v Kanadě.

Jisté také je, že i díky Harrymu stále výrazně klesá popularita britské monarchie. Výzkumná agentura YouGov v úterý uvedla, že důvěra v ni poklesla od loňského září na polovinu. Jisté ovšem je také to, že dvě třetiny Britů se staví vůči Harrymu negativně. Jeho účtování s příbuznými se jim nelíbí. Ještě ve větší nemilosti je jeho manželka Meghan.

Kokain, marihuana a další třaskavá odhalení ze světa královské rodiny. Nova uvede nejnovější rozhovor s princem Harrym

Kultura

Neber si Camillu, prosili Charlese princové

Koktejl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Knihy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Knihkupectví, On-line prodej knih

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám