Hlavní obsah

Zemřela herečka Lisa Loringová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 64 let zemřela americká herečka Lisa Loringová. Diváci si ji oblíbili už v dětském věku, kdy v letech 1964-1966 hrála mladičkou Wednesday v oblíbeném seriálu Addamsova rodina. Úmrtí své mámy oznámila její dcera Vanessa Foumbergová.

Foto: Nicole Kubelka, ČTK

Lisa Loringová v německém Dortmundu v roce 2022.

Článek

„Odešla v klidu,“ upřesnila s tím, že obě její dcery – Vanessa a Marianne – ji v tu chvíli držely za ruce. Doplnila, že známá herečka podlehla následkům mozkové mrtvice, která ji zasáhla před pár dny. Rodina se ji rozhodla na základě informací od lékařů v sobotu odpojit od přístrojů.

Inspirace Wednesday

Prostřednictvím sociálních sítí se s ní rozloučili i její herečtí přátelé. Ti také připomněli, že právě její Wednesday byla v mnohém předobrazem nynějšího hitu Netflixu Wednesday, platformy, která se k oblíbenému tématu Addamsovy strašidelné rodiny před časem s velkou slávou vrátila.

V nové verzi Wednesday ztvárnila Jenna Ortega.

Foto: Ronald Grant Archive/Mary Evans/Pantheon, Profimedia.cz

Addamsova rodina, sestava ze 60. let. Lisa Loringová sedí vpředu.

Tvář mnohých seriálů

Lisa Loringová se narodila na Marshallových ostrovech. Její rodiče sloužili u námořnictva. S modelingem začala již ve třech letech. Jako malé dítě s mámou zamířila do Los Angeles, kde začala její herecká kariéra.

Foto: Profimedia.cz

Addamsova rodina, Lisa Loringová jako Wednesday

První roli dostala v rámci seriálu Dr. Kildare, který se v USA vysílal v 60. letech. V seriálu - jenž ji doživotně proslavil - Addamsova rodina se poté objevila v letech 1964-1966. Tehdy šlo vůbec o první filmovou verzi původní předlohy, komiksu Charlese Addamse, který se do přípravy projektu také aktivně zapojil.

Když skončil, Lisa Loringová přijala roli v dalším seriálu The Pruitts of Southampton. Po ní následovaly další a další podobné tituly. Ostatně byly to právě seriály, s nimiž svou hereckou kariéru většinou spojila.

Oblíbená platforma Netflix opět válí. Wednesday je pořádně pekelná Středa

Kultura

Milovníci filmu Addamsova rodina si mohou dekorovat byt kousky ve tvaru rukou

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Lisa Loring
Film Addamsova rodina

Výběr článků

Načítám