Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Zabijáky udolala Tlapková patrola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři novinky se dostaly záhy po své premiéře do první desítky návštěvnosti českých kin. Uvádí to statistika Unie filmových distributorů s odkazem na uplynulý víkend. Během něj se prodalo přes 103 tisíce vstupenek. Čtvrtinu z nich pak „zkasírovala“ Tlapková patrola ve velkofilmu. Prvenství si drží již několikátý týden.

Trailer Tlapková patrola ve velkofilmuVideo: CinemArt

 
Článek

V desítce nejnavštěvovanějších titulů jsou ve sledovaném období dva české filmy: sci-fi Bod obnovy a historický Úsvit.

Nejvýše postavenou novinkou ve výčtu je pak téměř tříapůlhodinový americký snímek Zabijáci rozkvetlého měsíce, který byl dlouho před svou premiérou označovaný za uměleckou událost roku.

RECENZE: Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou Scorseseho dýmkou míru

Kultura

Jak ale podotýká web Variety, očekávaly se od něj celosvětově vyšší tržby, než jaké titul s rozpočtem 200 mil. USD (4,65 mld. Kč) vydělal. V USA získal 23 mil. USD (cca 535 mil. USD), což ho zařadilo na druhou příčku za jedno výjimečné turné, za titul TAYLOR SWIFT/THE ERAS TOUR.

RECENZE: Anatomie pádu informace postupně dávkuje

Kultura

Americké deníky také v této souvislosti připomínají, že hrané filmy v návštěvnosti doplácejí na pokračující stávku v Hollywoodu. Ani Zabijáci rozkvetlého měsíce nemohli jít totiž do kin během velkých veřejných premiér, reklamních akcí, do nichž by se zapojily herecké hvězdy. V tomto případě mimo jiné Leonardo DiCaprio a Robert De Niro.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Tlapková patrola ve velkofilmu26 392
2.-Zabijáci rozkvetlého měsíce16 900
3.3.Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství7 741
4.6.Bod obnovy6 331
5.2.Vymítač ďábla: Znamení víry6 205
6.7.Úsvit5 115
7.-Zběsilá jízda4 807
8.8.Saw X4 559
9.4.TAYLOR SWIFT/THE ERAS TOUR4 179
10.-Anatomie pádu2 870

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám