Hlavní obsah

Filmové premiéry: Šťastně až na věky, Ant-Man a Wasp: Quantumania, Julie, co by bylo, kdyby… a Je mi ze sebe špatně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jana Počtová sleduje v dokumentu Šťastně až na věky jedenáct postav, které žijí v různých formách partnerských vztahů. Michael Douglas, Michelle Pfeifferová nebo Bill Murray hrají v komiksovém filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania. Černá satirická komedie Je mi ze sebe špatně zobrazuje toxický vztah, který eskaluje do úrovní narcistické sebeprezentace.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Šťastně až na věky

Dokumentaristka sledovala své postavy tři roky. Někteří žijí v polyamorii, jiní v otevřeném vztahu, ve snímku je katolický monogamní pár, dlouholetá milenka ženatého muže a žena, která poté, co ji opustil manžel, hledá lásku na seznamkách. Pokaždé po delší době se s nimi autorka sešla a zjišťovala, jestli se jejich život posunul, stalo se něco zajímavého pro natáčení.

Trailer filmu Šťastně až na věkyVideo: Bontonfilm

Šťastně až na věky, Česko 2023, dokument, 98 min., režie: Jana Počtová

Ant-Man a Wasp: Quantumania

Scott Lang a Hope Van Dyne spolu s Hankem Pymem a Janet Van Dyne prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné.

Trailer filmu Ant-Man a Wasp Quantumania Video: Falcon

Ant-Man a Wasp: Quantumania, USA 2023, akční, 125 min., režie: Peyton Reed, hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas Michelle Pfeifferová a další

Julie, co by bylo, kdyby…

Píše se rok 2052 a Julie slaví 80. narozeniny. Je spokojená a šťastná, jak krásný život zatím prožila a trochu si zavzpomíná. Najednou ji přepadne myšlenka, co by se bývalo stalo, kdyby ji tenkrát osud zavál jiným směrem. Od jejích sedmnáctých narozenin až do teď byl její život plný malých, ale zásadních náhod. Každý tento moment jí otočil osud o 180 stupňů…

Trailer filmu Julie, co by bylo, kdybyVideo: Bohemia MP

Julie, co by bylo, kdyby… , Francie 2022, romantické drama, 120 min., režie: Olivier Treiner, hrají: Lou de Laâge, Raphaël Personnaz, Isabelle Carré, Grégory Gadebois a další.

Je mi ze sebe špatně

Signe a Thomas jsou mladý pár s nezdravou vzájemnou soutěživostí, která nabere nebezpečné směřování, když se Thomas náhle prosadí jako umělec. Signe v reakci na to učiní zoufalý, až sebezničující pokus o opětovné získání svého postavení tím, že úmyslně onemocní, aby přilákala pozornost a probudila soucit.

Trailer filmu Je mi ze sebe špatněVideo: Film Europe

Je mi ze sebe špatně, Norsko / Švédsko 2022, komedie/drama, 95 min., režie: Kristoffer Borgli, hrají: Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther, Anders Danielsen Lie a další.

Nejočekávanější filmy roku 2023

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám