Hlavní obsah

Festival Rock en Seine: Billie Eilish a omdlévající fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pařížský hudební festival Rock en Seine už podesáté v rámci letních prázdnin láká na jména velkých světových interpretů. Dění se tradičně odehrává v historickém parku Le parc national de Saint-Claude u bran Paříže. Ve středu proběhl druhý den z celkových čtyř s nabitým line-upem od popové Tove Lo, přes idol členů LGBTQ+ komunity Girl in Red až po hvězdu světové hudební scény Billie Eilish. Reportáž z festivalu pro Novinky napsala Adéla Zunová.

Foto: Profimedia.cz

Billie Eilish ve středu uchvátila fanoušky na pařížském festivalu.

Článek

Už při východu z metra nás obklopil obří dav lidí všech věkových skupin, který pozvolna postupoval přes most až na místo dění. Kontroly probíhaly i přes velké množství návštěvníků svižně a my se tak rychle ocitli v obřím areálu plném stánků s všemožným sortimentem.

Jako první na hlavní pódium vstoupila švédská zpěvačka Tove Lo, která začátkem léta vystupovala i na pražském festivalu Metronome. Už ta však měla několik prvních řad zaplněných fanoušky Billie Eilish, proto byla atmosféra v hledišti poněkud bez energie. To se ale změnilo prvními tóny zpěvaččina největšího hitu Habits (Stay High), při kterém se dav rozezpíval.

Foto: Profimedia.cz

Tove Lo

Po ani ne hodinové pauze se na pódiu objevila norská písničkářka Girl in Red, která i přes horečky odehrála živou show plnou indie písní převážně o romantické náklonnosti k ženám. Dav pořád nepatřil mezi nejhlasitější, ale postupně se jeho hlasivky začínaly rozehřívat.

Během poslední písně I Wanna Be Your Girlfriend se zpěvačka odhodlaně vrhla do natažených rukou a lidé si ji posílali nad svými hlavami.

Bohužel obě zpěvačky musely několikrát přerušit své show kvůli omdlévajícím fanouškům. Tomu se však vzhledem k dusnu a horkému letnímu počasí uprostřed hlavního města nikdo nedivil.

Foto: Profimedia.cz

Girl in Red

Po další asi hodinové pauze publikum ožilo příchodem očekávané Billie Eilish, která se s úsměvem vynořila na stage a show započala písní s názvem Bury a Friend. Její setlist byl složen z kombinací skladeb z posledního vydaného alba a její předchozí tvorby, přičemž u starších písní často zněly jen vybrané části.

I přes dobré ozvučení bylo místy zpěvačku obtížně slyšet přes zpěv desítek tisíc věrných fanoušků, kteří její písně znali slovo od slova.

Show Eilish odehrála za pomoci svého bratra Finnease a bubeníka Andrewa Marshalla. Využila prostor, který nabízelo pódium, a show také několikrát přerušila, aby se ujistila, že jsou všichni v pořádku, nebo aby případně zavolala pomoc pro další omdlévající diváky.

Foto: Profimedia.cz

Tisíce lidí na středečním festivalu Rock en Seine.

Koncert zakončila hlavním hitem z posledního studiového alba Happier Than Ever, při jehož velkém finále nebe ozářil ohňostroj.

Teprve po skončení vznikl chaos s narůstající potřebou diváků obstarat si vodu, kvůli čemuž se u pítek vytvářely až agresivní souboje. Postupně se však areál začal vylidňovat a tisíce lidí se vydávaly různými směry dál do pařížských ulic.

Reklama

Výběr článků

Načítám