Hlavní obsah

Britská pošta vydává sérii známek věnovanou kapele Iron Maiden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden se zařadili mezi několik málo muzikantů, jejichž tváře ozdobily známky. Vydává je britská Královská pošta. V rámci předobjednávky jsou k dostání od čtvrtka.

Britská pošta vydala sérii známek věnovanou kapele Iron MaidenVideo: AP

 
Článek

Britský server BBC upřesňuje, že série známek bude mít celkem dvanáct kusů. Jsou na nich nejrůznější koncerty, které skupina absolvovala po celém světě, tváře jejich členů i jejich populární maskot Eddie. Z pohledu historie zachycují muzikantské období od roku 1980 do roku 2018. 

Za balíček čtyř známek s Eddiem zaplatíte 5,6 libry (cca 152 Kč), za balíček osmi známek s hudebníky, koncerty pak 11,7 libry (cca 318 Kč). K dostání na poštách budou pak známky volně od 12. ledna.

V minulosti se podobné cti – tedy mít v Británii vlastní známky – dostalo skupinám Beatles, Pink Floyd, Queen a Rolling Stones.

Letos dorazí i do Prahy

Steve Harris z Iron Maiden k tomu uvedl, že jsou z projektu nadšení: „Známky vypadají skvěle. Myslím si, že zachycují naši podstatu, naši energii. Jsme hrdí, že si Královská pošta vybrala právě nás. Jsme si jistí, že naši fanoušci to cítí stejně.“

Foto: AP

Britská pošta vydala sérii známek věnovanou kapele Iron Maiden

Kapela Iron Maiden vznikla v roce 1975 ve východním Londýně. Dosud prodala přes 130 miliónů desek a je považovaná za jednu z nejvlivnějších skupin, která kdy hrála.

Na další světové turné vyrazí i letos. Jmenuje se The Future Past Tour, začíná koncem května a potrvá až do roku 2024. V rámci něj se kapela dostane rovněž do Prahy.

Iron Maiden to rozbalí v největší české hale

Kultura

Reklama

Související témata:

Související články

RECENZE: Kvalita Iron Maiden nepodléhá zkáze

Bývá zvláštním zvykem chválit déle existující kapely za to, že to její členové ještě „ve svém věku“ dokážou. Přitom je to nemístné, protože zkušení hudebníci...

Metallica chystá desku i velké turné

Čtrnáctý den v dubnu 2023 vydá americká rocková skupina Metallica nové album. Bude se jmenovat 72 Seasons. Čtveřice to oznámila s vydáním videoklipu k prvnímu...

Výběr článků

Načítám