Hlavní obsah

Metallica chystá desku i velké turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctý den v dubnu 2023 vydá americká rocková skupina Metallica nové album. Bude se jmenovat 72 Seasons. Čtveřice to oznámila s vydáním videoklipu k prvnímu singlu Lux Æterna.

Foto: Jan Handrejch , Právo

Metallica vystoupila v srpnu 2019 v pražských Letňanech v rámci WorldWired Tour. Na snímku kytarista a zpěvák James Hetfield.

Článek

Podle zprávy, kterou zveřejnila, bude kolekce obsahovat tucet písniček, bude delší než sedmasedmdesát minut a vyjde u vydavatelské společnosti Blackened Recordings. Písně na ní produkoval Greg Fidelman, jenž s kapelou pracoval na předchozím albu Hardwired… to Self-Destruct z roku 2016.

„Dvaasedmdesát ročních období tvoří prvních osmnáct let života, kdy se formuje naše pravá či falešná identita. Je to doba, během které nám rodiče řeknou, kdo jsme, je to doba, kdy se můžeme zaškatulkovat. Myslím, že neustálé zkoumání tohoto základního modelu a jeho dopad na současné vnímání světa jsou zajímavé. Mnohé ​​z našich dospělých postojů jsou rekonstrukcí zážitků z mládí nebo reakcí na ně. Jsou z nás buď vězňové vlastního dětství, anebo se vymaníme z pout,“ vysvětlil název nového alba zpěvák a kytarista James Hetfield.

Kapela se příští rok vypraví na velké koncertní M72 World Tour, které potrvá dva roky a zasáhne i Evropu. Vystoupení v Praze v plánu není, nicméně Metallica zahraje v květnu 2023 dvakrát v Hamburku, v květnu 2024 dvakrát v Mnichově a v červenci téhož roku dvakrát ve Varšavě. To jsou nejbližší místa, na nichž se představí. Každý set na turné bude sestaven jinak.

Společnost jí na celé šňůře, jež začne v dubnu 2023 v Amsterdamu a skončí v září 2024 v Mexico City, bude dělat hned několik kapel. Budou to Pantera, Architects, Five Finger Dead Punch, Volbeat a další.

RECENZE: Metallica rozdováděla i chrousty

Kultura

Reklama

Související témata:

Související články

Album Revolver od Beatles vyšlo v nové verzi

Revolver je album skupiny Beatles z roku 1966. Zahájilo éru experimentální, avantgardní zvukové psychedeliky, přineslo v hudbě posun a znamenalo důležitý zlom...

Výběr článků

Načítám