Hlavní obsah

Narozeninovou oslavu podnikatele Bendy úřady nadále prověřují

Právo, koc
Teplice

Teplický magistrát se nadále zabývá porušením vládních opatření při lednové nelegální narozeninové oslavě podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy, která se konala v jeho hotelu v centru lázeňského města. Sankce od samosprávy ve výši 20 tisíc korun hrozí na základě policejního vyšetřování 17 účastníkům večírku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Benda a Jiří Paroubek v roce 2011 vystoupili z ČSSD.

Článek

„Magistrát dotčeným rozesílá výzvy k upřesnění," uvedla vedoucí odboru kanceláře primátora Radka Senftová. Jasněji v případu by podle ní mohlo být do konce března.

Pokuty tak zatím rozdala jen krajská hygiena. Nejvyšší možnou sankci ve výši 10 tisíc korun dostali tři účastníci party, šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička, člen rady ČT Jiří Šlégr a Vlastimil Dvořák mladší, člen rodiny podnikatele Bendy.

Benda dotaci 831 tisíc vracet nemusí

Domácí

Pokutu jim hygiena udělila za to, že porušili nařízení o zakrytí dýchacích cest, když se v hotelu družili s ostatními.

Pokuta od hygieniků hrozila i Bendovi. Dostat jí mohl za to, že jako majitel večírek v objektu umožnil. Pro nedostatek důkazů se sankci vyhnul, stejně jako další účastníci oslavy.

Inspekce má prověřit, jestli policie kryla Bendův mejdan v Teplicích

Krimi

Ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková v týdnu uvedla, že úřad už další pokuty v tomto případu ukládat nebude. Policie dala podnět k šetření také finančnímu úřadu.

Takzvaná ubytovací kniha hotelu totiž nebyla nejspíš vyplněna správně. Chyběla v ní zřejmě jména ubytovaných účastníků oslavy, kteří v hotelu přespali.

Bendu přivedl zpět k ČSSD Hamáček

Domácí

Hotelu za to hrozí až půlmilionová pokuta. Rozhodovat o ní bude teplický magistrát.

Lednová oslava, které se mimo jiné účastnil tehdejší liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák či bývalý premiér Jiří Paroubek, měla také personální dohry - poslanecký mandát složil kvůli účasti na oslavě Milan Hnilička a policejní prezident Jan Švejdar odvolal Husáka z funkce.

Na funkci kvůli účasti na Bendově oslavě rezignoval také šéf fotbalových Teplic Petr Hynek nebo teplický zastupitel Michal Kasal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám