Hlavní obsah

Husák převzal odvolání. Jako šéf liberecké policie skončil

Právo, Radim Vaculík

Vladislav Husák už není ředitelem liberecké policie. V pátek si převzal rozhodnutí policejního prezidenta Jana Švejdara o odvolání z funkce a zároveň o přeřazení na pozici metodika na útvaru policejního vzdělávání na prezidiu. Právu to sdělila Švejdarova mluvčí Kateřina Rendlová.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Vladislav Husák

Článek

„Mohu potvrdit, že Vladislav Husák dnes převzal rozhodnutí o odvolání z funkce ředitele liberecké policie a tím byl ukončen proces jeho převedení na Útvar policejního vzdělávání a služební přípravy,“ uvedla v pátek Rendlová.

Husák měl skončit ve funkci už k 1. únoru, ale protože před týdnem zkolaboval a skončil v nemocnici, písemné rozhodnutí o odvolání z ředitelského křesla nemohl převzít. Stalo se tak až nyní. I nadále je však podle informací Práva v pracovní neschopnosti.

Policejní šéf Husák je ve vážném stavu v nemocnici

Domácí

Někdejší policejní prezident či šéf cizinecké policie i ochranné služby zkolaboval minulý týden v pátek na chatě v Kořenově, kde se mu udělalo zle, a musel ho transportovat do liberecké nemocnice vrtulník. Podle informací redakce měl lékař při jeho ošetření na místě podezření na infarkt či celkové selhání organismu.

Účast na narozeninové oslavě

Husák už minulý týden podal podle předchozí domluvy s policejním prezidentem písemně rezignaci na ředitelskou funkci kvůli své účasti na nelegální oslavě narozenin někdejšího vlivného člena ČSSD Petra Bendy v jeho teplickém hotelu Prince de Ligne v sobotu 23. ledna. Husák tvrdil, že měl v Bendově hotelu domluvené jednání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem o činnosti sportovní unie. O pracovní schůzce mluvili i další účastníci setkání, které bylo ve skutečnosti Bendovou narozeninovou oslavou. Akce tohoto druhu jsou přitom zakázané vládními proticovidovými opatřeními.

Na teplické party byl i krajský policejní ředitel Husák. Švejdar posílá kontrolu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám