Hlavní obsah

Bendu přijde zakázaný mejdan draho, přijde o statisíce

Právo, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Severočeský podnikatel Petr Benda, kterého při nedávné oslavě padesátých narozenin v jím vlastněném teplickém hotelu Prince de Ligne navštívila řada prominentních hostů včetně expremiéra za ČSSD Jiřího Paroubka a šéfa Národní sportovní agentury Milana Hniličky, může kvůli porušení covidových zákazů přijít o nemalé finance.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pan Benda nedostane pravděpodobně ani korunu z kompenzací, vzkazuje podnikateli ministr vnitra Jan Hamáček.

Článek

„Pan Benda nedostane pravděpodobně ani korunu z kompenzací, na které by měl nárok jako podnikatel,“ uvedl v rozhovoru pro Seznam Zprávy ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Server připomněl, že vedení soc. dem. si loni Bendu proti vůli řady straníků dosadilo na severočeskou kandidátku ČSSD pro krajské volby.

„Pokud by se u jakéhokoli subjektu zjistilo, že porušil vládní nařízení, dotace mu nebude v žádném případě uznána.

Kompenzace, které hotely v Česku kvůli pandemii dostávají, už podle serveru přinesly Bendovi od státu částky v řádu stovek tisíc korun. Jen z programu Covid Ubytování získal Prince de Ligne za jarní uzavírku podle ministerstva pro místní rozvoj (MMR) 831 600 korun.

Inspekce má prověřit, jestli policie kryla Bendův mejdan v Teplicích

Krimi

Další výzvu ministerstvo otevřelo tento týden. „Pokud by se u jakéhokoli subjektu zjistilo, že porušil vládní nařízení, dotace mu nebude v žádném případě uznána,“ sdělil mluvčí MMR Vilém Frček.

Bendův hotel také čerpá státní příspěvky na mzdy v rámci programu Antivirus. V jeho případě se obecně mají peníze vracet tehdy, pokud dojde k porušení zákoníku práce. Podle ministerstva průmyslu hotel zpracovává i žádost o podporu z programu Covid Gastro Uzavřené provozovny.

Vedle problémů s kompenzacemi se hotel navíc zřejmě nevyhne pokutě. Skandál kolem Bendova večírku řešila policie a předala ho teplickému magistrátu, který má o ní rozhodnout.

Teplická oslava si vyžádala další hlavu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám