Hlavní obsah

Hnilička skončí jako poslanec. Byla to zbytečná chyba, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milan Hnilička se v reakci na účast na akci v teplickém hotelu vzdá poslaneckého mandátu. Zda setrvá na pozici vládního zmocněnce pro sport, se chce rozhodnout na základě reakcí ze sportovního prostředí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Hnilička

Článek

Hnilička podle svého vyjádření cítí odpovědnost, kterou má coby poslanec vládní koalice. „Proto jsem se po té zbytečné chybě, kterou jsem udělal, rozhodl rezignovat na svůj poslanecký mandát. Co se týče funkce šéfa sportovní agentury, počkám, jak se k celé věci postaví sportovní prostředí. Zatím ale cítím velkou podporu,” uvedl.

Hniličku k odchodu vyzval premiér Andrej Babiš (ANO), podle něhož se bývalý hokejový brankář dopustil velké chyby.

„Je to strašná chyba a měl by rezignovat na mandát poslance i na funkci šéfa Národní sportovní agentury,“ prohlásil premiér, který chování označil za papalášství.

Babiš chce Hniličkovu hlavu

Domácí

Hnilička již dříve uznal, že účast na akci byla chyba, a uvedl, že věnoval částku 50 tisíc korun na charitativní účely.

Kromě Hniličky a expremiéra Jiřího Paroubka se na akci, kterou zachytili reportéři Blesku, objevil dále také samotný majitel teplického hotelu Prince de Ligne, politický podnikatel Petr Benda. Přítomen byl i místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr.

Na setkání došlo podle listu k porušení řady vládních nařízení, která byla přijata v souvislosti s šířením koronaviru.

Porušili, co mohli. Noční mejdan v Teplicích: V hlavních rolích Hnilička, Šlégr, Paroubek, Benda

Domácí

Podobná chyba již dříve stála post ministra tehdejšího šéfa resortu zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO), který se navzdory opatřením sešel v uzavřené restauraci s šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a dalšími lidmi. Faltýnek si mandát poslance i post šéfa klubu ponechal. Rezignoval pouze na post místopředsedy hnutí ANO, který stejně zvažoval opustit.

Hnilička stojí v čele Národní sportovní agentury od srpna 2019. Agentura má za cíl podporu sportu zejména skrze rozdělování dotací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám