Hlavní obsah

Muž se zranil při skoku do řeky Ostravice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletý muž se zranil v sobotu večer po skoku do řeky Ostravice z jezu U Žida. Přivodil si poranění dolní končetiny; zasahující lékař nevyloučil ani poranění páteře. Z vody ho museli vytáhnout hasiči. Po ošetření záchrannou službou byl předán na urgentním příjem Fakultní nemocnice Ostrava. Právu to v neděli řekl mluvčí krajských hasičů Jakub Kozák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Řeka Ostravice – ilustrační snímek

Článek

Událost byla podle mluvčího na tísňovou linku ohlášena patnáct minut před devatenáctou hodinou. Operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče z Frýdku-Místku s prvosledovým automobilem a lodním kontejnerem, zároveň byl poplach vyhlášen i tamní dobrovolné jednotce.

„Muži v prvotní fázi pomohli kamarádi, z řeky ho však vzhledem k jeho stavu sami vytáhnout nedokázali,“ uvedl Kozák.

Do samotné záchrany se tak zapojili hasiči. „Zraněného jsme ještě na vodní hladině opatrně uložili na speciální nosítka určená pro šetrný transport pacienta, a to zejména v případech, kdy má zachránce podezření na poranění míchy nebo páteře, a vynesli ho na břeh, kde si ho do péče převzali kolegové ze zdravotnické záchranné služby,“ dodal Kozák.

V plzeňské řece Radbuze se utopil 33letý Ukrajinec

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám