Hlavní obsah

Masovým vrahem je 24letý student univerzity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve čtvrtek odpoledne vyhlásila pátrání po 24letém D. K., které spojovala s případem násilného úmrtí v obci na Kladensku. Následně vyšlo najevo, že hledaný muž je střelcem, který později odpoledne zabil 14 lidí a minimálně 24 dalších zranil na pražské filozofické fakultě. Student je po smrti.

Foto: Policie ČR

Střelec z policejní databáze

Článek

Pohřešovaný měl být podle informací, které policie v souvislosti s pátráním zveřejnila, ozbrojen.

Mladík, který byl studentem filozofické fakulty, následně zamířil do školy, kde zabil 14 lidí. Desítky dalších osob byly zraněny. Policie okolí budovy fakulty neprodyšně uzavřela a vyzvala obyvatele okolních domů, aby nevycházeli.

Podle policie byl následně střelec eliminován a lidé z budovy mohli být evakuováni. Část studentů se zabarikádovala v učebnách, další našli útočiště na střeše.

O motivech střelby zatím není nic známo. Podle policejního prezidenta Martina Vondráška se střelec inspiroval incidentem, k němuž v minulosti došlo v zahraničí. Oběti zatím nebyly ztotožněny.

Lidé přicházejí na pietní místo, uctívají oběti střelby

Krimi

Student absolvoval bakalářský obor historie-evropská studia a následně pokračoval v navazujícím magisterském studiu historie. Zaměřoval se na dějiny Polska.

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám