Hlavní obsah

Školky se nezavírají, myslela jsem to jinak, opravila se Maláčová

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) v neděli odpoledne na Facebooku napsala, že v rámci opatření proti šíření koronaviru „dochází k uzavření předškolních zařízení”. Krátce na to přispěchala s upřesněním, že to nemyslela tak, že budou zavřeny školky, ale že se navrhovaná opatření budou týkat těch zřizovatelů, kteří se rozhodnou školky zavřít.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Maláčová

Článek

„V důsledku současných opatření dochází k uzavření předškolních zařízení,” napsala na svém facebookovém profilu Maláčová. „Ten příspěvěk je myšlený tak, že pokud se zřizovatel rozhodne předškolní zařízení uzavřít, budou se rodičů týkat navrhovaná opatření,” opravila své původní vyjádření na Facebooku.

„V důsledku současných opatření může dojít Z ROZHODNUTÍ ZŘIZOVATELE k uzavření NĚKTERÝCH předškolních zařízení,” opravila následně Maláčová své původní vyjádření.

Foto: Facebook Jany Maláčové

Původní příspěvek ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové o uzavření předškolních zařízení

„Chceme vás ale ujistit, že co se ošetřovného týká, vztahují se na uzavřené školky stejná pravidla jako pro školy,” uvedla ministryně.

O dalších opatřeních v postupu proti epidemii by měla vláda informovat kolem 18:00. Předpokládá se, že kabinet vyhlásí celostátní karanténu.

Navrhne prodloužení ošetřovného

Maláčová chce vládě v pondělí navrhnout prodloužení ošetřovného na celou dobu trvání uzavírky škol a školek. Ošetřovné se nyní vyplácí jen prvních devět dní, v případě samoživitelek 16 dní.

Na ošetřovné dětí má dosáhnout víc lidí

Koronavirus

Ministryně chce také prosadit příspěvek osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) s malými dětmi, které na ošetřovné podle zákona nemají nárok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám