Hlavní obsah

V Nizozemsku se senioři mohou setkávat se svými příbuznými ve speciálních kontejnerech

Novinky, tcs

Kromě zdravotního rizika trpí senioři v domovech důchodců i odloučením od svých rodin. Nizozemská firma, která dodává speciální kontejnerové domky na hudební festivaly, nyní svůj produkt upravila tak, aby posloužil jako bezpečné místo, kde se senioři mohou se svými milovanými bezpečně setkat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Senioři z holandského domova důchodců se budou moci sejít se svými příbuznými ve festivalových chatkáchVideo: Reuters

 
Článek

Senioři, kteří patří do skupiny lidí nejvíce ohrožených koronavirem, se v domovech důchodců musí vyrovnat mimo jiné i s naprostým odstřihnutím od svých příbuzných. Většina budov totiž nemá kapacitu na to, aby na setkání poskytla bezpečný oddělený prostor, kde by se rodiny mohly stýkat.

Řešení nizozemské firmy Flexotels, která dodává speciální mobilní kontejnerové domky na hudební festivaly, se ukázalo být efektivním řešením. První z kontejnerů umístila firma do pečovatelského domu v Astenu.

O ponorkové nemoci ví svoje. Teď radí, jak zvládnout karanténu

Muži

„Jsme pečovatelským domem, kde žijí lidé s demencí, a lidé, kteří potřebují fyzickou pomoc. Po vypuknutí koronavirové krize jsme museli uzavřít dveře návštěvám, naši klienti se nemohli setkat s příbuznými už několik týdnů,“ sdělila agentuře Reuters ředitelka pečovatelského domu Mariska Slegersová.

Díky jednoduchému řešení, které poněkud připomíná vězeňské návštěvy, může v domově nyní proběhnout až 15 návštěv denně. Jak podotkl obchodní ředitel firmy Hans van Keulen, firma touto činností rozhodně nevydělá a nepokryje ztráty ze zrušených hudebních festivalů, je nicméně ráda, že může přispět k tomu, aby ulehčila řadě lidí těžkou životní situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám