Hlavní obsah

O ponorkové nemoci ví svoje. Teď radí, jak zvládnout karanténu

Novinky, nčs

O pobytu v izolovaném prostředí toho ví dost. Aby také ne. Jon Bailey je bývalý člen Britského královského námořnictva a podstatnou část svojí služby strávil pod hladinou v ponorce. V současné situaci se podělil o rady, jak zvládnout pobyt v karanténě.

Foto: Profimedia.cz

Jon Bailey strávil v ponorce spoustu času. Ilustrační foto

Článek

Podle Baileyho je možné i v situaci, kdy jsou lidem odepřeny aktivity ve sportovních centrech či kulturních a společenských centrech, zůstat pozitivně naladěný a lidově řečeno se z izolace nezbláznit. Co bývalý voják radí?

Pravidelný režim

Dodržujte pravidelný režim. Rozdělte si den na pracovní čas, jídlo, odpočinek a koníčky. Totéž zařiďte i pro vaše děti, nabádá veřejnost Bailey.

Čas na sebe

Při pobytu na moři je jediným místem, kde můžete mít trochu soukromí, vaše palanda. Vyčleňte si během dne čas jenom pro sebe a dělejte cokoliv. Podívejte se na film, zacvičte si jógu, pomodlete se, prostě cokoliv, co vám je blízké.

Proti koronaviru s kulomety, kuřecí farmou a zásobami na 25 let

Muži

Dobré jídlo

Jídlo je velmi důležité. Na moři jsme měli tematické dny. Třeba steakové soboty, rybí pátky, někdy jsme ale vzali zavděk polévkou a chlebem. I vy si doma najděte čas na uvaření dobrého jídla.

Cvičte

I když jste zavření doma, nezapomínejte na cvičení. Budete muset být trochu více kreativní, ale věřte mi, že je to přírodní antidepresivum. Navíc cvičení dokáže skvěle rozdělit den a udržuje v kondici. Pokud je to jen trochu možné, zajděte si zacvičit ven. Půl hodiny denně bude stačit.

Foto: Profimedia.cz

Najděte si čas na domácí cvičení.

Uklízejte

V domě nebo bytě trávíte teď většinu času. Udržujte jej uklizený. Najděte si přes den chvilku času a průběžně si ukliďte. Bude se vám žít lépe.

Udržujte kontakty

Dokonce i během rádiového klidu jsme na moři dostávali jednou týdně telegramy od našich nejbližších. Je důležité zůstat ve spojení s lidmi. Zavolejte si, dejte si „kávu online”.

Plánujte budoucnost

Každá mise jednou skončí. I když je situace, ve které jsme se ocitli, nepříjemná, pořád je to lepší než uhýbat na moři bombám. Neseďte celý den u zpravodajství, užívejte si maličkosti a plánujte budoucnost. A buďte rádi, že máte alespoň okno.

Reklama

Výběr článků

Načítám