Hlavní obsah

V Itálii zemřelo na koronavirus za den 41 lidí, země hlásí stovky nově nakažených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

V Itálii podlehlo novému kronovairu SARS-CoV-2 za 24 hodin 41 lidí. Uvedla to ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na sdělení Úřadu pro civilní ochranu. Počet obětí v zemi tak dosáhl 148, nakažených je 3858.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

Italský policista hlídkuje u bývalé vojenské nemocnice v Miláně, která byla znovu otevřena v souvislosti s šířením koronaviru

Článek

Většina obětí je z Lombardie, kde se na konci třetího únorového týdne objevily vůbec první případy nákazy nemocí Covid-19. Za celou dobu epidemie podlehlo v této oblasti nemoci už 98 osob.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Počet nakažených v Itálii stoupl podle Reuters za 24 hodin o 769 na 3858.

Šéf civilní ochrany Angelo Borrelli varoval, že zatím není vidět žádné zpomalení postupu infekce. Jedinou dobrou zprávou bylo, že počet vyléčených stoupl z 276 na 414.

Koronavirus zmutoval do dvou typů

Koronavirus

I když se nemoc v Itálii objevila nejdříve v Lombardii a v Benátsku, už se rozšířila do celé země. V Itálii se proto ruší veřejné akce, sportovní akce se konají bez diváků a žáci a studenti mají prázdniny až do 15, března .

Řada evropských zemí včetně ČR zrušila lety na sever Itálie.

První oběť v Británii

Nemoc se také začala šířit ve Velké Británii, kde oznámili první oběť na území Spojeného království. Nemoci Covid-19 podlehl starší pacient v anglickém Berkshiru, který měl další zdravotní komplikace a už byl opakovaně hospitalizován kvůli jiným onemocněním.

V Anglii je už 105 případů nákazy, od rána stoupl počet nakažených o 25. V celé Velké Británii a v Severním Irsku je jich 115.

Mluvčí britského premiéra Borise Johnsona varoval, že se zřejmě nemoc bude výrazně šířit. Premiér byl o situaci informován svým vědeckých poradcem na zahájení krizového mítinku Cobra. Dodal, že země bude dál zkoušet bojovat s nemocí a zadržovat ji.

Reklama

Výběr článků

Načítám