Hlavní obsah

V Itálii kvůli koronaviru pozastaví splácení hypoték

Novinky, tov

V Itálii bude kvůli epidemii koronaviru a souvisejícím ekonomickým problémům pozastaveno splácení hypoték. V úterý o tom podle agentury Reuters informovala náměstkyně ministra financí Laura Castelliová.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Na ilustračním snímku kontroly na nádraží v Římě

Článek

Pozastavení splácení hypoték se má týkat celého území Itálie.

„Ano, bude to tak, pro jednotlivce a domácnosti,“ řekla náměstkyně v rozhovoru pro rádio Anch’io, když byla dotázána na tuto možnost. Neupřesnila ale zatím, od jakého data má opatření platit.

Do kina a divadla nesmíte. Do bazénu, fitka, zoo a supermarketu ano

Koronavirus

Italské bankovní sdružení ABI v pondělí uvedlo, že drtivá většina poskytovatelů úvěrů nabídne dluhové moratorium (odklad splatnosti dluhu) malým firmám a domácnostem, které se potýkají s ekonomickými potížemi v souvislosti s epidemií koronaviru, dodává Reuters.

Záběry z Říma: Italská metropole se proměnila v město duchů

Koronavirus

V Itálii platí celostátní karanténa spojená s mnoha zákazy, včetně omezení cestování a hromadných akcí. Plošná karanténa je naplánovaná do 3. dubna. Italové po vyhlášení karantény vykupovali supermarkety.

Italské obchody mohou zůstat otevřené i při nových pravidlech proti šíření koronaviru. Podmínkou je, aby personál zajistil metrové rozestupy mezi zákazníky. Menší obchody jsou zavřené již od víkendu.

ON-LINE: Stát může nově posílat do karantény i turisty

Koronavirus

Podle posledních oficiálních statistik italského ministerstva zdravotnictví bylo k pondělnímu večeru na koronavirus pozitivních celkem 7 985 osob, 463 lidí zemřelo a 724 se vyléčilo. Dohromady bylo infikováno tedy 9 172 lidí. Přes sedm stovek nakažených je na jednotkách intenzivní péče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám