Hlavní obsah

Itálie v karanténě: Lidé vzali obchody útokem, nakupují jako za války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lidé v Itálii berou supermarkety útokem. Od pondělního večera se vytvářejí před obchody v Římě, Turíně, Neapoli a dalších městech předlouhé fronty. Lidé stojí s vozíky venku a dovnitř je pouští ochranka jen po menších skupinách, píše agentura ANSA. Italská vláda vyhlásila od úterý karanténu pro celou zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Italové stojí kvůli koronaviru a karanténě fronty v obchodechVideo: AP/Reuters

 
Článek

„Lidé stojí venku a čekají, než na ně přijde řada. Prodavači kontrolují provoz, nutí lidi udržovat od sebe odstup nejen před vstupem do obchodů, ale i u pokladen. Nařizují nakupujícím používat v oddělení s ovocem a zeleninou rukavice," popsali reportéři agentury ANSA.

Do karantény jde celá Itálie

Koronavirus

Nákupy připomínají zásoby, které si dělali lidé před válkou, píše ANSA. Ve vozících jsou brambory, sušenky, mléko, cukr a kilogramy mouky. Brát obchody ztečí ale není podle agentury nutné.

Ačkoliv premiér Giuseppe Conte podepsal dekret, na jehož základě platí od úterý po celé zemi karanténa a s ní spojená tvrdá omezení pohybu i zákaz hromadných akcí včetně pohřbů a svateb či mší, lidé budou moci chodit nakupovat i v dalších dnech.

Itálie zavírá všechny sjezdovky v zemi

Koronavirus

Italské obchody totiž mohou zůstat otevřené i při nových pravidlech proti šíření koronaviru. Podmínkou je podle agentury Reuters to, aby personál zajistil metrové rozestupy mezi zákazníky.

Plošná karanténa je naplánována až do 3. dubna. Do té doby zůstanou v Itálii zavřené všechny školy, volnočasová centra, lyžařské areály, muzea či kina.

Foto: Profimedia.cz

Italové vzali supermarkety útokem.

Reklama

Výběr článků

Načítám