Hlavní obsah

Testování návštěvníků naše slunce nezastíní. Řecko se chystá na spuštění sezony

– Atény

Řecko zahájí letošní turistickou sezónu 15. června. Od 1. července budou možné přímé mezinárodní lety do turistických destinací v zemi. Ve středu to oznámil řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Kathimerini budou zdravotníci provádět testy na koronavirus na letištích.

Od 15. června budou moci v Řecku otevřít všechny hotely, včetně sezónních. Už od 1. června se mají v zemi otevřít hotely s celoročním provozem, které byly od března zavřené kvůli pandemii covidu-19.

Chorvatsko už vítá turisty s otevřenou náručí

Koronavirus

Premiér Mitsotakis v televizním projevu také oznámil, že návštěvníci budou podrobováni testům na koronavirus a že místní úřady budou dodržovat přísné zdravotnické protokoly. Dodal ale, že by to nemělo „zastínit naše jasné slunce a přírodní krásy Řecka”.

Úspěšné Řecko

Mitsotakis také připomněl, že Řecko mělo relativně nízké počty nakažených i úmrtí v této pandemii.

„Udělali jsme z naší země příklad hodný následování ve zvládání této zdravotnické krize," řekl premiér desetimilionové země, v níž se dosud potvrdilo jen 2850 případů nákazy koronavirem. Z toho 166 nakažených zemřelo.

Sardinie otevřela pláže, lidé ale musí dodržovat odstupy i ve vodě

Evropa

Podobně jako jiné země také Řecko začalo tento měsíc s uvolňováním karanténních opatření přijatých před dvěma měsíci kvůli šíření koronaviru.

V neděli se poprvé opět mohli věřící účastnit bohoslužeb a otevřely se pláže, v pondělí se otevřely archeologické památky a příští týden mohou začít opět fungovat restaurace, kavárny a bary. Na 15. června vláda naplánovala také otevření muzeí.

Řecko otevřelo pláže a lidé se nahrnuli k moři. Odstupy hlídají drony

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám