Hlavní obsah

Stanice na záchranu zvířat jede v krizovém režimu

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice pro divoká zvířata z Moravy a Slezska v Bartošovicích na Novojičínsku funguje i v době pandemie, avšak v krizovém režimu. Pracovníci této záchranné stanice pro volně žijící živočichy vyzývají veřejnost, aby se řídila novými pravidly.

Foto: ZS v Bartošovicích

V záchranné stanici pro divoká zvířata se už radují z prvního vejce čápů bílých.

Článek

„Fungujeme s většími či menšími obtížemi, museli jsme přejít do krizového režimu, abychom se mohli o naše chovance postarat, i v případě karanténní situace některého z nás. Mimochodem virus nevirus, náš handicapovaný pár čápů bílých už snesl první vajíčko,“ sdělil vedoucí bartošovické záchranné stanice Petr Orel.

VÝLETY Z KARANTÉNY: Navštivte s námi zvířata v Safari Parku Dvůr Králové

Koronavirus

Dodal, že i v této době potřebují zvířata jejich péči. „Teď jsme přijali pacienty s poměrně fatálními úrazy po střetech s dopravními prostředky. Určitou šanci na uzdravení má čejka chocholatá, která se nedávno vrátila ze zimoviště do svého hnízdiště a měla smůlu, že ji srazilo auto. Má otevřenou zlomeninu loketní kosti na pravém křídle. Ošetřili jsme ji a za čtyři týdny uvidíme výsledek,“ ukazoval Orel.

„Vyzýváme proto nyní všechny, aby v případě nalezení zraněného zvířete nejprve zavolali na telefonní číslo 602 271 836 a domluvili se s námi. Abychom věděli, kdy zvíře dovezou, zda nám ho předají v papírové krabici, nebo pro něj máme u hlavní brány připravit krabici my. Chceme, aby předání zvířat probíhalo bezkontaktně, za branou. Pak nám lidé zavolají, že tam zvíře umístili a mohou odjet. My si ho následně vyzvedneme,“ vysvětloval Orel.

V Česku je 3001 nakažených koronavirem

Koronavirus

Existují samozřejmě výjimky, a to když se jedná o nebezpečné zvíře. „V takovém případě si zvíře převezmeme u brány osobně. Všichni ale musí mít ochranné prostředky. Tímto způsobem se snažíme ochránit náš malý pracovní kolektiv, ale také stovky zvířat v naší péči, o které by se v případě nákazy nebo karantény našich pracovníků neměl kdo postarat,“ upozornil vedoucí stanice.

Reklama

Výběr článků

Načítám