Hlavní obsah

Spoje veřejné dopravy by se měly omezit, doporučila vláda

ČTK, ber
Praha

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí vydala doporučení v oblasti veřejné dopravy. Stát a kraje by měly omezit dopravní spoje tak, aby odpovídaly poptávce veřejnosti. Na tiskové konferenci po jednání kabinetu o tom informoval ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Foto: David Ryneš, Novinky

Uzavřený prostor u řidiče pražské MHD

Článek

„V oblasti veřejné dopravy jsme přijali určitá opatření, a to jak na úrovni státní, i soukromé dopravy. Vydali jsme doporučení, podle kterého by se měla upravit dopravní obslužnost s ohledem na faktický stav,“ sdělil Havlíček.

Počet spojů by se tak měl snížit. Zájem o cestování je totiž podle dopravců na minimu a některé spoje již byly dříve zrušeny. „Stav by měl odpovídat na aktuální sníženou poptávku cestujících,“ dodal Havlíček.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Další doporučení, které v pondělí vláda vydala, se týká prodeje jízdenek. Omezen by měl být především prodej jízdenek u řidiče na všech regionálních autobusových linkách, aby tak byl minimalizován kontakt řidičů s cestujícími.

Podle Havlíčka už toto opatření většina regionů zavedla, někde však stále prodej jízdenek u řidičů funguje. Stát už dříve umožnil zastavení prodeje jízdenek průvodčími ve vlacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám