Hlavní obsah

V Praze přibyl rekordní počet nakažených

Aktualizováno

V Česku přibylo do pondělních 18 hodin 538 lidí nakažených koronavirem. Přibylo také úmrtí nakažených, a to o dva. Praha od neděle zaznamenala rekordní nárůst 288 nově nakažených, což je o 13 více než maximum v pátek.

Článek

Vážení čtenáři, dnešní on-line zpravodajství skončilo, děkujeme za pozornost.

21:13 - Rozhodnutí Slovenska zařadit Českou republiku na seznam rizikových zemí bude mít závažné dopady na celou českou ekonomiku, řekl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza. Liknavý postup české vlády podle něho ukazuje na to, že jarní oběti českých firem i jejich zaměstnanců byly vlastně zbytečné, protože je vláda nedokáže využít.

Ve Walesu omylem zveřejnili osobní údaje všech pacientů s koronavirem

Zahraniční

19:25 - Ve Francii přibylo 6158 potvrzených případů nákazy koronavirem. S covidem-19 zemřelo celkem 30 950 lidí. Po Bordeaux zpřísnilo opatření i Marseille.

19:01 - V Praze přibylo od neděle rekordních 288 potvrzených případů koronaviru. Dosavadní maximum z pátku tak bylo překonáno o 13 nakažených. Od začátku epidemie se v hlavním městě nakazilo 7359 lidí. Z nich se 4884 z nemoci vyléčilo, 115 lidí s covidem-19 v metropoli zemřelo.

Aktuálně je v metropoli 2360 nakažených. Většina z nich má ale mírný průběh nemoci, někteří jsou zcela bez příznaků. Pražské nemocnice minulý týden uvedly, že zaznamenávají v posledních dnech jen mírný nárůst počtu pacientů s koronavirem. Většina z nich pro covidové pacienty vyčlenila lůžka.

Roušky a respirátory dostanou i invalidé a postižení do 18 let

Domácí

18:34 - Případů covidu-19 dnes přibylo 538. Oproti údajům z rána stoupl počet mrtvých o 9 na 465.Na dnešek z toho připadají 2 mrtví, ostatní na předchozí dny.

16:06 - Nové odběrové místo na testy na covid-19 plánuje v úterý 15. září zprovoznit Thomayerova nemocnice v Praze. V jedné ambulanci budou testy podstupovat dospělí, druhá bude určena pro děti. Nyní je kapacita stávajícího odběrového místa na maximu, uvedl mluvčí nemocnice Petr Sulek.

13:48 - Nemocnice v Karlovarském kraji vyhlašují kvůli zhoršené epidemické situaci zákaz návštěv. Opatření platí pro krajskou nemocnici v Karlových Varech a v Chebu, dále pro nemocnice v Sokolově a Ostrově. Výjimku mají návštěvy u nezletilých pacientů nebo doprovod u porodu.

13:14 - Pravidla pro uvalení karantény se změní. Nebudou do ní muset lidé, kteří se setkali s nakaženým, když měli oba roušku, nebo ti, kteří prodělali covid v posledních 90 dnech. Oznámil to ministr zdravotnictví.

Pravidla pro uvalení karantény se změní

Domácí

12:53 - Italský expremiér Silvio Berlusconi byl v pondělí před polednem propuštěn z milánské nemocnice, kde se od 3. září léčil s nemocí covid-19. Třiaosmdesátiletý politik zůstane prozatím v izolaci v Arcore nedaleko Milána, informuje server listu Corriere della Sera. „Byla to ta nejnebezpečnější zkouška mého života (...). Děkuji lékařům za jejich profesionalitu,“ sdělil politik po svém propuštění.

12:38 - Fronty aut, jejichž řidiči čekají na odběr kvůli testům na nový typ koronaviru v soukromé laboratoři Medila, blokují příjezd do Pardubic. Kolona sahá od sídla firmy ve Štrossově ulice až do Nemošic. Situaci by měl vyřešit online rezervační systém, řekl ČTK náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Rozmyslete si, jestli se opravdu musíte nechat otestovat, vyzval Vojtěch

Domácí

12:19 - Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na čtvrtek svolal Ústřední epidemiologickou komisi. Hlavním cílem je podle něj sdílení aktuálních informací, i se zástupcem WHO.

11:02 - Rusko oznámilo 5509 nových případů koronaviru, celkový počet lidí s potvrzeným onemocněním tak v zemi stoupl na 1 068 320, což je čtvrtý nejvyšší počet na světě. V Rusku zatím koronaviru podlehlo 18 635, 57 z nich za poslední den.

10:56 - V krajském domově seniorů v Polici nad Metují na Náchodsku je koronavirus. Nákaza covidem-19 byla potvrzena u jedné klientky, zařízení je v izolaci.

10:20 - Poslanec KDU-ČSL Marek Výborný onemocněl covidem-19. Oznámil to na Twitteru.

Poslanec Výborný má covid

Domácí

10:12 - Na Slovensku zaznamenali v neděli 48 nových případů covidu-19. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 5580 lidí od začátku pandemie a zemřelo jich 38.

9:48 - Světová zdravotnická organizace (WHO) očekává, že v říjnu a listopadu přibude v Evropě počet úmrtí souvisejících s covidem-19. U příležitosti dvoudenní virtuální konference představitelů 53 zemí evropského regionu WHO o vývoji pandemie a zdravotnické strategii na příštích pět let to agentuře AFP sdělil ředitel evropské pobočky organizace Hans Kluge.

Babiš: Rychlé rozvolnění byla možná chyba. Všichni to ale chtěli

Domácí

9:18 - V Maďarsku zaznamenali 844 nových případů nákazy koronavirem, pět lidí zemřelo. Celkem bylo v zemi dosud pozitivně testováno 13 153 lidí, zemřelo jich 642.

7:27 - Americký prezident Donald Trump uspořádal svůj nedělní předvolební mítink ve městě Henderson ve státě Nevada v uzavřených prostorách navzdory varování zdravotnických expertů, kteří upozorňují na vysoké riziko šíření koronaviru při velkém množství lidí uvnitř budov. Na mítinku seděli lidé těsně vedle sebe a mnozí neměli roušku.

Přísná karanténa v Izraeli: 500 metrů od domu, dál ne

Koronavirus

7:03 - V Česku začínají platit další regionální opatření proti šíření nového typu koronaviru. V celém Středočeském kraji a v okrese Uherské Hradiště začne podobně jako už dříve v Praze platit omezení otevírací doby restaurací a barů, které musejí mít zavřeno mezi půlnocí a šestou hodinou ranní. V Praze si mají lidé dezinfikovat ruce před vstupem do všech veřejně přístupných budov, restaurací, obchodů, hotelů a dalších provozoven.

6:17 - V Česku za neděli přibylo celkem 792 lidí s koronavirem. Celkový počet infikovaných vzrostl na 36 188, aktivních případů je 14 438, 21 294 lidí se z nemoci covid-19 zotavilo, 456 jich zemřelo. Aktuálně hospitalizovaných je 288 lidí, z toho 69 je ve vážném stavu.

Hned devět okresů hlásí přes 100 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Jedná se o Cheb, Plzeň-jih, Beroun, Kladno, Prahu, Prahu-západ, Prahu-východ, Trutnov, Uherské Hradiště.

6:12 - Světová zdravotnická organizace v neděli zaznamenala rekordní denní nárůst nákazy. Celosvětově jich za 24 hodin bylo 307 930 na celkových přibližně 28,64 milionu. Největší nárůst vykázaly Indie, Spojené státy a Brazílie.

6:10 - V Německu přibylo 927 infikovaných za poslední den. Od začátku pandemie se v zemi nakazilo koronavirem 260 355 lidí a 9350 jich zemřelo.

Vědci našli možného viníka těžkých případů covidu

Koronavirus

6:07 - Slovenský ústřední krizový štáb bude v pondělí rozhodovat o zařazení České republiky mezi rizikové země. Česko se na seznam rizikových zemí chystají zařadit také Švýcaři.

6:03 - Brazílie zaznamenala za poslední den 14 768 nových případů nákazy koronavirem a 415 úmrtí pacientů s nemocí covid-19. Třetí nejhůře zasažená země světa dohromady potvrdila už 4 330 455 případů a 131 625 úmrtí od počátku pandemie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám