Hlavní obsah

Největší herní veletrh byl zrušen. Kvůli pandemii

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Kvůli masivnímu šíření koronaviru prakticky po celém světě zrušili organizátoři největšího herního veletrhu na světě E3 jeho konání. Obávají se toho, že nemocných bude geometrickou řadou přibývat. Rozhodnutí padlo krátce poté, co Světová zdravotnická organizace (WHO) označila nemoc za pandemii.

Foto: Casey Rodgers, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Veletrh se měl konat tradičně v červnu v americkém Los Angeles. „Zdraví našich týmů, hráčů a partnerů je naší prioritou. Jsme velmi zklamáni, ale musíme oznámit, že veletrh E3 2020 se letos konat nebude,“ uvedli organizátoři.

Představení novinek pod hlavičkou E3 se ale podle všeho vzdát nechtějí. „Hledáme nové cesty, které by nám umožnily sdílet vzrušující novinky,“ prohlásili tajemně. Lze tedy očekávat, že se budou snažit například streamovat různé předváděčky prostřednictvím vlastních internetových stránek. Bližší informace však zatím nepotvrdili.

Facebook kvůli koronaviru zrušil hlavní událost roku

Koronavirus

Ze stejného důvodu herní tvůrci odpískali také březnovou herní konferenci Game Developers. „Po úzké konzultaci s našimi partnery v oblasti vývoje her a komunitou po celém světě jsme se rozhodli odložit konferenci Game Developers Conference v březnu tohoto roku,“ prohlásili organizátoři akce s tím, že doufají, že se uskuteční později v letošním roce.

Kvůli koronaviru již byla zrušena celá řada výstav a veletrhů. Na konci února se například měl ve španělské Barceloně konat obří mobilní veletrh MWC, organizátoři ze sdružení GSMA jej ale nakonec odpískali.

„V důsledku globálních obav ohledně epidemie koronaviru je nemožné veletrh letos uskutečnit,“ prohlásil pouhé dva týdny před startem MWC šéf GSMA John Hoffman.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související témata:

Související články

Elektronika kvůli koronaviru podraží

Nákup elektroniky se může v nadcházejících týdnech citelně prodražit. Kvůli koronaviru totiž nezvládají asijské továrny uspokojit poptávku trhu po jednotlivých...

Sharp bude místo televizorů vyrábět roušky

Roušek a respirátorů je celosvětový nedostatek, kvůli čemuž letí ceny raketově nahoru. Pomoci zklidnit trhy se rozhodla společnost Sharp, která předělá jednu...

Výběr článků

Načítám