Hlavní obsah

Nakažený mladík popsal, jak to bylo v Techtle Mechtle

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá žena, která v pražském klubu Techtle Mechtle nakazila koronavirem desítky návštěvníků, přišla 11. července do klubu nachlazená a s bolestmi hlavy. Novinkám to řekl mladík, který v klubu toho večera byl. Podle původních informací přitom neměla mít žádné příznaky. To však mladík, který si přál zůstat v anonymitě, vyvrací.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Pražský klub Techtle Mechtle

Článek

„Ten večer přišla do klubu s bolestí hlavy a necítila se dobře,“ řekl. Dodal, že ze společných brček s ní popíjeli alkohol z velké nádoby hosté jen u jednoho stolu, a potvrdil, že personál se toho nezúčastnil.

K situaci se dříve vyjádřila šéfka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová, která tvrdila, že u všech nemocných je průběh nemoci lehký, u některých bezpříznakový. I to nakažený mladík popřel.

„Bylo mi několik dní fakt hrozně. Střídala se horečka a zimnice, měl jsem knedlík v krku a bolela mě hlava,“ uvedl.

V klubu Techtle Mechtle slavila i instruktorka dětského tábora

Koronavirus

O tom, že je nakažený, se dozvěděl až téměř týden po návštěvě klubu, do té doby žádné závažnější příznaky nepociťoval. Do klubu se týden po zmíněné party už nedostal každý.

„U vstupu měřili teplotu, kdo ji měl zvýšenou, musel pryč, což se taky minimálně v jednom případě stalo,“ doplnil. Uvnitř klubu bezpečnostní předpisy porušeny nebyly. Mít nasazenou roušku nebylo povinné.

Na párty v pražském klubu se pilo jedním brčkem. Nakažených je už stovka

Domácí

„Není to veřejný prostor a je to restaurace, takže toto opatření se na to nevztahovalo,“ vysvětlila pro Novinky Jágrová.

Na večírku byla ten večer řada členů pražských sportovních klubů. Jedná se o fotbalisty rezervních celků Sparty, Bohemians 1905, Dukly či florbalisty pražského superligového celku Black Angels. Karanténa následně zasáhla i další mužstva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám