Hlavní obsah

V klubu Techtle Mechtle slavila i instruktorka dětského tábora

Právo, kal, rap

Koronavirem nakažená instruktorka trávila pět dní s asi sto třiceti dětmi na dětském táboře ve Veselí nad Lužnicí v jižních Čechách. Podle serveru Seznam Zprávy se nakazila v pražském baru Techtle Mechtle.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Bar Techtle Mechtle

Článek

V době odjezdu na tábor prý ale neměla o nemoci ani tušení. „Instruktorka se nakazila v baru Techtle Mechtle. V tom podniku bylo plno sportovců a mladých lidí, kteří dělají instruktory na táborech. V dobré víře podepsala bezinfekčnost a poté se nakazila,“ řekla ředitelka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová s tím, že nyní se děti vyšetřují. Několik testů už vyšlo pozitivních.

Tábor ve Veselí nad Lužnicí začal 18. července. „Instruktorku, která za dětmi přijela, kontaktovali pražští hygienici po pěti dnech s tím, že byla na oslavě a přišla do kontaktu s nakaženými,“ řekla Právu Marie Nosková z Jihočeské hygienické stanice s tím, že tábor byl okamžitě ukončen. Netrval tak ani týden.

Nakažený mladík popsal, jak to bylo v Techtle Mechtle

Koronavirus

V Jihočeském kraji byly kvůli covidu-19 zrušeny zatím tři dětské tábory. A to ve Veselí nad Lužnicí, na Jindřichohradecku a minulý týden také na Táborsku, kde trávili čas malí hokejisté z Neratovic. Minulé úterý se totiž ale ukázalo, že je mezi dětmi chlapec s nemocí, kterou zřejmě přivezl z jiného soustředění.

„Hned jsme soustředění rozpustili, navíc máme v kolektivu i starší trenéry, tak jsme je nechtěli ohrozit,“ řekl Právu předseda klubu HC Buldoci Neratovice Martin Chabada.

Jihočeský tábor skončil kvůli dítěti s covidem

Koronavirus

Na soustředění bylo téměř sedmdesát dětí a dospělých. „Máme 67 odběrů a z toho jenom čtyři pozitivní,“ dodal Chabada, podle něhož si rodiče hned pro všechny děti přijeli. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám