Hlavní obsah

Město ve Vietnamu evakuuje desítky tisíc lidí. Kvůli třem nakaženým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Danang

Vietnam evakuuje 80 tisíc lidí, převážně domácích turistů, z milionového města Danang poté, co tři místní obyvatelé byli o víkendu pozitivně testováni na covid-19. Evakuace potrvá nejméně čtyři dny a postarají se o ni vietnamské aerolinky, které vypraví přibližně 100 letů denně z Danangu do jedenácti vietnamských měst.

Foto: Profimedia.cz

Vietnamské město Danang.

Článek

Vietnam, který si vysloužil obdiv mezinárodního společenství za to, jak zvládl s pomocí karanténních opatření zastavit šíření koronaviru, o víkendu znepokojily zprávy o prvním komunitním šíření nákazy od dubna a o třech nových případech nákazy koronavirem, které přibyly v neděli. Všechny se objevily v turisty hojně navštěvovaném Danangu.

ON-LINE: Belgie vyřadila Prahu z bezpečných destinací

Koronavirus

Vietnamský premiér Nguyễn Xuân Phúc sice nenařídil kompletní izolaci celého města, místní obyvatelé ale od pondělí musí dodržovat rozestupy a ve městě by měly zavřít všechny „nepodstatné obchody“.

Místní úřady zatím nepotvrdily spojitost mezi jednotlivými případy, podle BBC se však mohl koronavirus šířit z místní nemocnice, kde leží v kritickém stavu 57letý muž. Jedním ze tří nakažených je 17letý chlapec, jenž cestoval autobusem s lidmi, kteří nemocnici navštívili. V návaznosti na tyto informace posílila nemocnice preventivní opatření.

Vietnam bez obětí

Ve Vietnamu, který má více než 95 milionů obyvatel, se podle údajů Univerzity Johnse Hopkinse dosud objevilo 420 potvrzených případů nákazy, které si nevyžádaly žádnou oběť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám