Hlavní obsah

Letiště v Birminghamu se brzy může změnit v obří márnici

Birmingham

Mezinárodní letiště v britském Birminghamu by se mohlo v případě naplnění pesimistického scénáře dalšího vývoje epidemie koronaviru proměnit v obří márnici pro 12 tisíc těl. S odkazem na jednání hned několika krizových štábů ve Spojeném království o tom v pátek informovala stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Birminghamu

Článek

„Věc se má tak, že se musíme připravit na nejhorší možný vývoj. Nechceme toho využít, ale pokud to bude nutné, letiště bude připraveno,“ potvrdil BBC zástupce předsedy obvodní rady Sandwellu na severozápadě metropolitní oblasti Birminghamu.

Birminghamské letiště je sedmé nejrušnější v zemi a ročně odbaví okolo 13 milionů cestujících. V první fázi by se mohlo připravit na přijetí 2500 těl. V případě potřeby by pak mohl být na márnici předělán i nákladní terminál a sklady tak, aby se dosáhlo požadované kapacity pro 12 tisíc těl.

Nejmladší oběť koronaviru v Evropě: Šestnáctileté dívce selhaly plíce

Zahraniční

„Diskutovali jsme s úřady a budeme samozřejmě spolupracovat na tom, abychom našli použitelné místo (pro uskladnění těl – pozn. red.) a pomoc nabízet tak, abychom poskytli podporu pro boj s pandemií,“ řekl BBC mluvčí letiště v Birminghamu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Celkem už se v Británii nakazilo téměř 12 tisíc lidí včetně premiéra Borise Johnsona a jeho ministra zdravotnictví. Nemoci Covid-19 na ostrovech podlehlo 580 lidí, 150 pacientů se naopak zotavilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám