Hlavní obsah

Koronavirus hraje Microsoftu do karet, příjmy podniku překonaly očekávání

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli opatřením týkajícím se zastavení šíření koronaviru tráví lidé daleko více času ve svých domovech, řada podniků přesunula své zaměstnance na home office. Právě to hraje paradoxně do karet amerického Microsoftu. Výrazně totiž vzrostlo využití jeho cloudových služeb, což se pozitivně projevilo na čtvrtletních příjmech.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Microsoftu Satya Nadella

Článek

Práce z domova má jistá specifika. Zaměstnanci probírají důležitá témata prostřednictvím videokonferencí a sdílejí svou práci s ostatními pomocí nejrůznějších cloudových služeb – tedy prostřednictvím serverů v prostředí internetu.

Webkamery jsou stále nedostatkovým zbožím. A situace se jen tak nezlepší

Hardware

Právě to pomohlo americkému softwarovému gigantu k růstu, neboť divize cloudových služeb Auze zaznamenala díky počtu lidí pracujících z domova nebývalý zájem, jak zdůraznila agentura Reuters.

Díky tomu podnik ve svém třetím finančním čtvrtletí, které skončilo posledním březnem, zvýšil čistý zisk meziročně o 22 procent na 10,75 miliardy dolarů (268 miliard Kč).

Celkové příjmy pak meziročně vzrostly o 15 procent na více než 35 miliard dolarů (873 miliard Kč), čímž výrazně překonaly očekávání analytiků.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám