Hlavní obsah

Koronavirus Američan jako zázrakem přežil. Pak mu přišel účet, ze kterého se hlava zatočí

Novinky, nčs

Za svůj příběh si vysloužil přezdívku „zázračné dítě“, ačkoliv je mu už 70 let. Michael Flor z amerického Seattlu překonal onemocnění covid-19 po 62 dnech hospitalizace. Nyní mu přišel účet z nemocnice. Cena? Více než milion dolarů (24 milionů korun). Informoval o tom server Independent s odvoláním na The Seattle Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Flor se nakazil koronavirem a strávil v nemocnici dva měsíce. Stal se nejdéle hospitalizovaným pacientem s koronavirem ve Spojených státech. Jeho stav byl v jednu chvíli natolik vážný, že mu selhávaly životně důležité orgány a rodinní příslušníci se s ním po telefonu loučili. Sedmdesátiletý Flor se ale dokázal vyléčit a nyní se již zotavuje v pohodlí domova.

Překonání koronaviru oslavila 103letá babička s pivem v ruce

Koronavirus

Když mu však přišel účet z nemocnice Swedish Medical Center, nestačil se divit. Celková suma za hospitalizaci činí 1,1 milionu dolarů (24 milionů korun).

Účet připomíná knihu - má 181 stran. V nich se Flor dozvěděl náklady podrobně rozepsané podle položek. „Otevřel jsem to a říkám: ‚No do p****e,” nechal se unést muž.

Více než milion dolarů je složen z částek za pobyt v izolační komoře, napojení na plicní ventilátor, podání léků a celé řady menších poplatků. V ceně naopak není dvoutýdenní rehabilitační pobyt, který Flor platí ze svého.

Tři malé děti vtrhly do školy a způsobily tam škodu přes milion

Koktejl

Vzhledem k tomu, že je Flor pojištěný, naprostou většinu částky sám nebude muset platit. Jak si ale uvědomuje, účet někdo uhradit musí. „Cítím se provinile za to, že jsem přežil. Ptám se sám sebe, proč zrovna já,” říká Flor, jehož léčbu zaplatí daňoví poplatníci či ostatní plátci pojištění. Jak sám senior říká, nemocnice na něj hodila snad všechno, co bylo možné. Celkem účet obsahuje asi 3000 různých poplatků, tedy v průměru asi 50 za den.

„Byl to milion dolarů, který mi zachránil život, a řekl bych, že to byly docela dobře utracené peníze. Ale jsem asi jediný, kdo to může říct,” poznamenal hořce.

Reklama

Výběr článků

Načítám