Hlavní obsah

Koronavirem se nakazil kněz, který žije v sídle papeže

Koronavirem SARS-CoV-2 se nakazil italský duchovní, který žije ve stejné vatikánské rezidenci jako papež František. S odvoláním na své zdroje z okolí hlavy římskokatolické církve o tom informoval italský list Il Messaggero. Podle agentury AFP je padesátník, který pracuje pro státní sekretariát, nyní v nemocnici.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Prázdné náměstí sv. Petra ve Vatikánu

Článek

Ve Vatikánu se koronavirem nakazili čtyři lidé. Na nemoc Covid-19, kterou virus způsobuje, v papežském státě nikdo nezemřel.

Podle listu Il Messaggero se nákaza nově prokázala u kněze, který dlouhodobě žije v Domě svaté Marty, v němž bydlí od roku 2013 i papež František. Podle listu La Stampa ale pontifik dbá na preventivní opatření a nějakou dobu už například nejí s ostatními ve společné jídelně.

Británie hlásí 115 mrtvých za den, Francie 365

Koronavirus

Modlitby a audience 83leté hlavy katolické církve lze kvůli pandemii do odvolání sledovat jen na vatikánské streamingové službě. Bez věřících se letos budou konat také všechny liturgické obřady velikonočního týdne.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Itálie, která papežský stát obklopuje, je nejpostiženější zemí v Evropě. Koronavirem se tu nakazilo už více než 74 tisíc lidí a 7500 jich nemoci Covid-19 podlehlo. Většina zaměstnanců Vatikánu žije podle agentury AFP v italském hlavním městě Římě a za prací denně dojíždí. Nyní jich ale většina pracuje z domova.

Reklama

Výběr článků

Načítám