Hlavní obsah

Holiči ve Zlíně po noční šichtě zavřeli až těsně před šestou

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Poslední dva zákazníky přijali ve zlínském holičství ve čtvrtek jen hodinu před nuceným uzavřením provozovny. O uzavření řady obchodů a služeb rozhodla ve středu vláda, zákaz platí od 06:00 hodin a naplánovaný je do konce nouzového stavu na začátku listopadu.

Holiči ve Zlíně pracovali až do rána, než museli nuceně zavřítVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Je něco po páté hodině ranní a majitel zlínského barber shopu Na Fešáka Lukáš Marušinský má za sebou spolu se svým kolegou výjimečnou noční směnu, při níž ostříhali a oholili dvě desítky svých zákazníků.

Všechny musel stihnout obsloužit do šesté hodiny ranní, kdy začala platit nově zaváděná vládní koronavirová opatření, která uzavírají služby tohoto typu.

„Padlo sto párů žiletek. Naplnili jsme odpadkový koš. Bylo toho do rána opravdu hodně. Se stříháním končíme v 05:40 hodin. Necháváme si pro jistotu rezervu, abychom stihli decentně pouklízet a všechno vyčistit. V klidu zavřít a odejít domů do postele,“ sdělil Právu Marušinský těsně před uzavřením své provozovny.

Obchody chceme udržet otevřené, říkal Prymula v úterý. Ve středu je zavřel

Koronavirus

S nápadem prodloužit v poslední den otevírací dobu bez pauzy až do ranních hodin přišel hned po ohlášení nových koronavirových opatření.

„Máme spoustu zákazníků a dlouhé čekací doby. Objednáváme už na leden 2021. Jelikož nás zavřou takhle narychlo, tak jsem chtěl i s kolegou vyhovět našim klientům, že jim nabídneme nejspíš poslední stříhání v letošním roce,“ přiblížil holič.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ve zlínském barber shopu stříhají po páté hodině ranní své poslední noční zákazníky.

Zákazníci přijali nabídku s nadšením. Nabízené termíny na noční stříhání se zaplnily během první hodiny od zveřejnění prodloužené otevírací doby.

„Obvolali jsme jako první klienty, kteří měli jít zítra (ve čtvrtek) a v nejbližších dnech. Zájem mě velmi překvapil, jakýkoli zákazník, kterému jsem se ozval, byl ochotný přijít, klidně ve dvě hodiny v noci,“ řekl Marušinský již ve středu v podvečer agentuře ČTK.

Přehledně: Kam ode dneška smíte a kam ne

Koronavirus

Teď doufá, že se v co nejkratší době situace v České republice uklidní. „V první jarní vlně, kdy jsme museli rovněž zavřít, nám hodně pomohli klienti, jelikož si zakoupili náš koronavirový předprodej. Tím pádem nám pomohli zaplatit nájemné,“ vysvětlil holič.

Dodal, že podzimní zavření provozu jej vůbec netěší. „Momentálně to pro nás znamená okamžité zavření byznysu a zase nejistotu,“ dodal s tím, že noční směna ze středy na čtvrtek byla pro něj první podobnou akcí. Aby spolu s kolegou vydrželi do rána, vybavili se energetickými nápoji.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Holiči ve zlínském barber shopu stříhají po páté hodině ranní poslední své noční zákazníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám