Hlavní obsah

Česko má skoro stejný přírůstek nakažených jako mnohem lidnatější Německo

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko třetí den po sobě překročilo hranici tisícovky nakažených za jeden den. Čísla za posledních čtrnáct dnů rostou také v sousedních zemích, denní přírůstky tam ale nejsou zdaleka tak vysoké.

Článek

Česko patří se čtvrtečním přírůstkem 1382 nakažených k nejhorším zemím v regionu.

Hranici tisíce nakažených za den sice pravidelně vyjma víkendů překonává i  Německo, naposledy to bylo 1484 případů, Spolková republika má ovšem přes 82 milionů obyvatel, tedy osmkrát více než ČR.

Další rekord v počtu nakažených. Oranžové budou nejméně tři regiony

Koronavirus

Ze států, které sousedí s Českem, si nejlépe vede Slovensko. Za posledních 14 dnů se pouze jedinkrát dostalo v počtu denních přírůstků nad 200.

Počet nakažených vzrostl také v Polsku a Rakousku, za poslední den tam přibylo 506 a 664 případů. V případě Rakouska se jedná o nejvyšší číslo za poslední dva týdny.

Polsko mělo nejvyšší přírůstek 28. srpna (791 lidí, Česko v ten den hlásilo 483 nově infikovaných). Od té doby tam počty nových případů klesají, zatímco v Česku převážně rostou.

Každý třicátý test odhalil nakaženého

Koronavirus

S koronavirem se zatím daří relativně obstojně bojovat také Chorvatsku. Oblíbená destinace Čechů ohlásila za čtvrtek 291 nově infikovaných. V posledních dvou týdnech tam zaznamenali jako nejhorší den 3. září, kdy přibylo 369 nakažených.

V počtech případů za posledních 14 dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je na tom ovšem Chorvatsko hůř než Česká republika, která má 75,9 případu.

Česko je v tomto žebříčku v rámci zemí EU na pátém místě, vůbec nejhůř je na tom Španělsko (263,2 případu), následuje Francie (135,1), zmiňované Chorvatsko (91,7) a Rumunsko (85,8). Za Českem jsou Malta (74,6), Rakousko (55,9) a Nizozemsko (55,4).

Reklama

Výběr článků

Načítám