Hlavní obsah

Akrobaté vyjeli skákat do ulic Prahy, trampolínu dali na korbu auta

Praha

Umělci z Cirku La Putyka se rozhodli v době, kdy nemohou běžně vystupovat kvůli opatřením proti koronaviru, předvést část umění svých akrobatů přímo v pražských ulicích. V rámci akce Kulturu nezastavíš projeli ve čtvrtek Prahou na korbě auta. Dali na ni trampolínu, hráli a skákali.

Cirk La Putyka v ulicích PrahyVideo: Archiv Cirk La Putyka

 
Článek

Dva akrobaté skákali v kostýmech na trampolíně, další tomu hráli na kytaru a bicí. „Jedeme z Holešovic, přejedeme Vltavu okolo Hiltonu po nábřeží. Za Podolím se to švihne na Pankrác. Pak se vrátíme dolů a přejedeme na druhý břeh po Palackého mostě,” popsal před výjezdem trasu zakladatel cirkusu Rosťa Novák.

Dodal, že vůz jede rychlostí asi 20 km/h a kapela musí upozorňovat lidi, že pokud auto zastaví, nesmí se kolem něj shromáždit.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Člen souboru nového cirkusu Cirk La Putyka skáče na trampolíně. V pozadí střecha Národního divadla.

„My umělci potřebujeme publikum. Jsme na něm závislí, emočně i fyzicky,” píše se v manifestu Kulturu nezastavíš. Cílem je dostat umění do ulic k lidem, když lidé nemohou do divadel, koncertních sálů či právě cirkusů.

„Hledištěm se stávají okna a balkóny domovů,” popsal Jiří Sedlák z Cirku La Putyka.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Člen souboru nového cirkusu Cirk La Putyka skáče na trampolíně pro pobavení lidí v pražských ulicích.

Doufá, že jen inspiruje další umělce. „To vše v souladu s vládními nařízeními,” dodal.

Cirkus momentálně nemůže kvůli patřením proti šíření koronaviru vystupovat, ale ani trénovat. Musel zrušit zkoušky na další představení, na niž se měly sjet desítky umělců z Evropy. Premiéru představení Cesty proto musela společnost odložit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám