Hlavní obsah

Uganda bude pokutovat řidiče, kteří nemají v autě koš na odpadky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uganda chce od dubna pokutovat řidiče osobních aut, kteří ve svých vozech nebudou mít koš na odpadky. S odvoláním na ugandský úřad pro ochranu životního prostředí o tom informoval zpravodajský web BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Maximální výši pokuty úřady stanovily na šest milionů ugandských šilinků (přibližně 36 tisíc Kč). Řidiči, kteří pokutu zaplatit odmítnou, budou stíháni a bude jim hrozit soudem stanovená pokuta nebo vězení.

V současnosti platí v Ugandě povinnost vozit odpadkový koš v dálkových autobusech. Povinnost vozit koš i v osobním automobilu je ovšem novinka a mnozí Uganďané se již ptají, co budou úřady uznávat jako koš.

„Pokud na odpadky používáte něco, co není zakázané, mělo by to být v pořádku. Igelitky zakázané jsou,“ řekla BBC mluvčí úřadu Naomi Karekahová. Novela nařízení podle ní teprve stanoví, co se bude počítat jako odpadkový koš. „Zdá se, že ze všech postihů za znečištění životního prostředí, které jsme oznámili, tento zaujal nejvíce lidí,“ dodala.

Anketa

Jak řešíte odpadky v autě?
Mám na ně přímo odpadkový koš
8,7 %
Mám jen vymezené místo, kam je odkládám
55,7 %
Odložím je, kam to zrovna jde
30,2 %
Když to nejde jinak, vyhazuji je z okna
5,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3795 čtenářů.

Soud osvobodil opilého řidiče, protože prchal před rozzuřenými ženami

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám