Hlavní obsah

Starosta v Peru pořádal mejdan. Pak se schoval do rakve a dělal oběť koronaviru

Novinky, jem

Na pořádnou šlamastyku si zadělal starosta peruánského městečka Tantará, který se přes zákaz sdružování opil s kamarády a po příjezdu policie se k maléru odmítl postavit čelem. Lehl si do rakve určené pro oběti pandemie a dělal mrtvého. Stejně tak jeho podnapilí druhové. Ve čtvrtek o tom informoval deník The Telegraph.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Starosta Jaime Uriba Torres se nepovolené pijatyky zúčastnil v pondělí v době, kdy platil noční zákaz vycházení vyhlášený kvůli pandemii koronaviru. Když policisté na místo dorazili, účastníci party naskákali do rakví připravených pro oběti nemoci covid-19. V domnění, že jim strážci předstíraný výjev uvěřili, se zavřenýma očima nehybně pózovali fotografům.

Starosta a jeho kumpáni ale netušili, že policisté nepořizují snímky místa domnělého činu, nýbrž důkazy o porušení zákazu vycházení a sdružování.

Aktéři nakonec skončili ve vazbě a případ bude mít patrně ještě politickou dohru. Není to totiž poprvé, co je starosta malého horského městečka veřejně kritizován. Vyšlo totiž najevo, že od vyhlášení nouzového stavu 25. března strávil v obci, o niž má pečovat, pouze osm dní.

Opatření se nedodržují

Peru sice bylo první latinskoamerickou zemí, která vyhlásila striktní restriktivní opatření na celém území, dochází však k problémům s jejich dodržováním a koronavirus se tak mezi obyvateli stále šíří, připomněl The Telegraph.

Ve středu peruánské úřady evidovaly na 100 tisíc nakažených a téměř tři tisíce mrtvých. To jsou po Brazílii druhá nejhorší čísla v Jižní Americe.

Reklama

Výběr článků

Načítám