Hlavní obsah

Šéfkuchař zakázal vstup do své restaurace veganům, ti vracejí úder

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární šéfkuchař John Mountain způsobil poprask, když zhruba před týdnem zakázal veganům vstup do své restaurace. Snesla se na něj lavina kritiky a podnik nyní musel zavést vysoké rezervační poplatky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Restaurace Fyre v australském Perthu je v posledních dnech pod těžkou palbou veganů. Její šéf, populární šéfkuchař John Mountain jim tam totiž zakázal vstup. Rozzuření vegani tak restauraci dávají velmi nízká hodnocení a také ji zahlcují falešnými rezervacemi.

Všechno to začalo obyčejným opomenutím. Jeden ze zákazníků si do restaurace šéfkuchaře známého především přípravou masa chtěl udělat rezervaci a přidal dotaz, zda je možné dostat veganské jídlo. Podnik odepsal, že lze připravit gnocchi se zeleninou, a rezervaci potvrdil.

John Mountain

Šéf Mountain však byl v daný termín mimo restauraci a na nezvyklý požadavek navíc úplně zapomněl. Zákazník tak dostal pouze improvizované jídlo, které podle něj ani zdaleka neodpovídalo ceně.

Svůj zážitek pak popsal ve svém hodnocení na internetu a vůbec se nedržel zpátky. To Johna Mountaina dopálilo natolik, že na sociálních sítích oznámil zákaz vstupu všem veganům a zdůvodnil to zájmem o zachování duševního zdraví. „Napsal jsem kuchařku Prase s recepty z vepřového. Lidé vědí, co u mě můžou čekat. Do hajzlu s vegany!“ rozčílil se později ve vyjádření pro web 7News.

Restaurace ke kauze přistupuje s jistou dávkou ironie.

To ovšem zase dopálilo vegany a veganské aktivisty, kteří na podniku nenechali nit suchou, a navíc začali restauraci bombardovat falešnými rezervacemi. John Mountain tak musel přistoupit k zavedení rezervačního poplatku ve výši 30 australských dolarů (přibližně 450 korun), který má vtipálky odradit a do Fyre přinést zase klid.

Veganská reklama s roztomilým prasátkem popíchla masožrouty

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám