Hlavní obsah

Veganská reklama s roztomilým prasátkem popíchla masožrouty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská společnost Viva!, která se od roku 1994 zaměřuje na podporu veganství, tento měsíc zveřejnila novou televizní reklamu. Ta prakticky ihned po odvysílání rozvířila diskusi, a zatímco někteří počin s prasátkem a sekáčkem na maso chválí, jiní mu nemohou přijít na jméno.

Foto: YouTube/Viva! Charity

Roztomilé prasátko se objevilo v reklamě po boku sekáčku na maso.

Článek

Pointa reklamy je prostá, pro někoho však až příliš kontroverzní. Dvojice na gauči si se psem na klíně objednává donášku jídla z fiktivní aplikace „Just Meat” a jednohlasně zvolí trhané vepřové maso.

K jejich údivu však dorazí ke dveřím kurýr s malým prasátkem a v ruce třímá sekáček na maso. Zvířata nejsou jen maso, zní pak závěrečný slogan reklamy.

Zatímco někteří uživatelé sociálních sítí reklamu chválí a doufají, že snad přiměje další lidi změnit svoje stravovací návyky, jiní považují spot za nevhodný a urážlivý.

„Osobně jsem vegetarián, ale co má sakra tohle být? Zobrazení prasátka v kombinaci se sekáčkem na maso je nechutné. Vždyť se na to mohou dívat i děti,” myslí si například Adam Sturdy, k němuž se přidali i další.

„Opravdu silné, skvělá práce,” kontruje naopak jiná diskutující a přidává i hashtag #govegan.

V reklamě, která se poprvé objevila na televizní stanici Channel 4 minulé pondělí, si zahrála herečka Antonia Willans, jež je sama vegankou. Svůj hlas do reklamy propůjčil i britský herec Peter Egan.

Anketa

Jak často jíte maso?
Každý den
25,4 %
Několikrát týdně
54,1 %
Výjimečně
7,5 %
Vůbec
13 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6941 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám