Hlavní obsah

Neznámý „vtipálek“ v Yellowstonském parku obtěžuje medvědy. Vedení parku po něm pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sociálních sítích se v krátké době objevilo již třetí video muže, který v Yellowstonském národním parku obtěžuje medvědy. Běží k šelmám a baví se tím, že je zahání na útěk, i když si ho medvědi předtím vůbec nevšímali. V posledním případě si to ale zvíře nedalo líbit a rozběhlo se naopak proti muži. Vedení parku označilo chování turisty za závažný přestupek a pátrá po něm.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sérii videí zveřejnil na svém instagramovém účtu kanál TouronsOfYellowstone. Na tomto účtu jsou zveřejňována videa zachycující nezodpovědné chování turistů – Tourons je složenina slov tourists (turisté) a morons (blbci).

Na sociálních sítích kolují už tři videa dotyčného muže, zmiňovaný instagramový účet zveřejnil dvě z nich. Na prvním muž divoce vyběhne z auta a překvapeného medvěda tím zahání do lesa. Medvěd sám si do té doby hleděl svého, a kdyby auto projelo dál, nic by se nestalo.

Medvěd ve Slovinsku napadl pejskaře

Zahraniční

V zatím posledním případě se muž pokouší medvěda, který si také hleděl svého, zahnat podobným způsobem. Tento medvěd ale volí jinou strategii a rozběhne se na muže. Ten za smíchu svého kumpána, který vše natáčí, prchá do vozu.

Rozhořčení diskutující pod videem fandí medvědům a objevuje se i cynické přání, aby mladík narazil na samici grizzlyho s mláďaty s připomínkou, že grizzly umí běžet rychleji než jamajský sprinter Usain Bolt v dobách své největší slávy.

Vedení parku ještě nepotvrdilo, že se zmíněné incidenty odehrály na jeho území. Celou událost ale vyšetřuje s tím, že se jedná o vážný přestupek, který dle příslušné právní úpravy může být potrestán až šesti měsíci vězení a pokutou ve výši 5000 dolarů (zhruba 110 tisíc korun).

Medvěd si došel pro dortíky přímo do pekárny. Sežral jich 60

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám