Hlavní obsah

Medvěd si došel pro dortíky přímo do pekárny. Sežral jich 60

Avon

Hladový medvěd baribal překvapil zaměstnance pekárny, kteří v americkém Connecticutu zrovna v garáži nakládali čerstvě upečené dezerty. Podařilo se mu odtáhnout krabici, v níž byly zdobené dortíky, a 60 jich sežral. Nakonec se ho podařilo odehnat troubením auta a medvěd zmizel dřív, než dorazila policie a odchytová služba, napsala agentura AP.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Medvěd baribal

Článek

Majitelka pekárny Taste by Spellbound ve městě Avon napsala na Instagramu, že její spolupracovnice nakládala zboží do dodávky, když ji překvapil medvěd.

„Najednou jsme ji slyšeli, jak křičí z plných plic a řve, že v garáži je medvěd,“ popsala. Křik zvíře neodradil, a i když už bylo třikrát na odchodu, zase se vrátilo. Na videu z bezpečnostní kamery bylo vidět, jak se medvědovi podařilo ukořistit bednu s dortíky, kterou odtáhl na parkoviště, kde si na nich pochutnal.

V Connecticutu žije ve volné přírodě 1000 až 1200 medvědů a spatřit je ve městech není žádná vzácnost. Loni hlášení o medvědovi podali obyvatelé 158 obcí a měst, úřady pak dostaly 67 hlášení o tom, že se medvědi dostali dovnitř domů.

Obvykle se incidenty obejdou bez zranění, loni ale medvěd dvakrát zaútočil na člověka. Také letos v dubnu medvěd způsobil zranění ženě, která venčila psa u města Hartford, které je nedaleko Avonu.

Medvěd v Coloradu si udělal 400 selfíček

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám