Hlavní obsah

Medvěd ve Slovinsku napadl pejskaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zraněním nohy vyvázl muž, kterého při venčení psa u obce Želimelj jen 20 kilometrů od slovinské metropole Lublaně napadl a kousl medvěd. Podle stanice RTV Slovenia zvíře zaútočilo pouhých 200 metrů od posledního domu na okraji osady.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd brtník

Článek

Medvěd po útoku utekl do lesa.

Ve Slovinsku se v poslední době rozhořela debata, zda by úřady neměly nechat část medvědů odstřelit. Hovoří se o tom, že by se jejich počet měl snížit ze zhruba 1100 na 800.

Debata se přiostřila poté, co se minulý týden na silnici mezi obcí Škofljice a hradem Turjak ve středním Slovinsku srazila dvě auta s medvědy. V prvním případě zvíře srážku nepřežilo, v druhém se zraněný medvěd uchýlil do lesa.

Medvědice, která v Itálii zabila běžce, útočila už před dvěma lety. Utracena zatím nebude

Koktejl

Medvěd v polovině března zaútočil také Slovensku. Turistu napadl u Chaty Vendovka v Sučianské dolině v okrese Martin. I když se muži podařilo utéct, zvíře mu vážně poranilo nohu.

Na počátku dubna pak medvědice v severoitalské oblasti Trento usmrtila mladého běžce. Ačkoli úřady vydaly příkaz k jejímu utracení, odborníci později rozhodli, že ji budou pouze monitorovat a definitivní rozhodnutí padne až 11. května. Gaia, jak zvíře ochránci přírody pojmenovali, přitom na lidi útočila už před dvěma lety.

Rumunsko chce ztrojnásobit odstřel medvědů. Zemřelo už příliš lidí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám