Hlavní obsah

Legrace Čechy na internetu nepřešla, i když opatření přituhují

Novinky, pal

V pondělí po dlouhém jednání vláda oznámila další sadu protikoronavirových opatření. Situace se pomalu blíží k té, kterou jsme zažili na jaře. Restaurace od středy budou fungovat jen přes výdejní okénka, ve školách bude výuka probíhat distančně. A dokonce, což na jaře nebylo, je zakázáno pití alkoholu na veřejnosti. I přes přituhující opatření a vážnost situace, ale internetové vtipálky smích nepřešel.

Foto: ČTK

Tisková konference po jednání vlády přinesla mimo jiné i premiérovu hodně diskutovanou odpověď

Článek

Další vtipy na vládní adresu se začaly objevovat prakticky okamžitě po skončení tiskové konference, kterou vláda v pondělí v pozdních večerních hodinách pořádala. Tentokrát k tomu přispěl i sám premiér Andrej Babiš (ANO), který na otázku, zda si vyčítá nějaké chyby, přišel s poněkud dadaistickou odpovědí.

Ani ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) nemá úplně čistý štít. Protože zlepšení komunikace a slíbený jasný časový harmonogram, kdy se budou opatření přijímat a vstupovat v platnost, se zatím příliš nedaří.

Koneckonců, ani ten projev v pondělí úplně nevyšel asi tak, jak si ho ministr plánoval, a došlo na něj až o den později. [celá zpráva]

Leckomu se tak možná zastesklo po starých pořádcích.

Zkrátka – vyznat se v nových vládních opatřeních je pořád stejně obtížné, jako bylo předtím.

A stejně obtížná bude i domácí výuka, která pro řadu rodičů byla skutečným očistcem.

A kdo ví, kdy se děti opravdu vrátí?

Na stranu druhou, některé věci se trochu zjednoduší.

A dá se na to nahlížet taky pozitivně.

Protože jinak by se z toho člověk musel zcvoknout.

To je lepší si zazpívat!

Reklama

Výběr článků

Načítám