Hlavní obsah

Holčička přivedla do parku aligátora na vodítku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na Floridě a dalších jižněji položených státech USA jsou aligátoři naprosto běžní, ve Filadelfii na ně narazíte jen stěží. Pokud tedy nepotkáte Joie Henneyho, který vlastní krotkého šestiletého aligátora jménem Wally.

BEZ KOMENTÁŘE: Do fontány v parku ve Filadelfii přivedla holčička krokodýla na obojkuVideo: @SivalingamHalle via Storyful, AP

 
Článek

O minulém víkendu bylo v centru Filadelfie, konkrétně na náměstí zvaném Love Park, rušno. Rozruch tu vyvolala dívka venčící na vodítku aligátora. Majitel zvířete postával v klidu opodál a ochotně odpovídal na dotazy zvídavých kolemjdoucích a žádosti, zda si mohou aligátora vyfotit.

Plaz patří muži jménem Joie Henney. Ten více než třicet let pracoval jako ošetřovatel a záchranář plazů. Před šesti lety ho kontaktoval jeho známý na Floridě. „V té oblasti je aligátorů nadbytek,“ uvedl pro server CNN Henney. Někteří odchycení aligátoři, kteří se příliš zabydleli v blízkosti lidí, tak musí být utraceni nebo převezeni do zajetí, dodal Henney.

Henneyho známý odchytil ani ne roční mládě v jedné floridské laguně, a protože ho nechtěl utratit, nabídl ho právě Henneymu. Tak začalo nevšední přátelství mezi mužem a aligátorem.

„Wally se dost liší od jakéhokoliv aligátora, se kterým jsem se za třicet let mé praxe setkal,“ uvedl Henney. „Nevykazuje zlost, nevykazuje žádné známky agrese. A nedělá to od doby, co byl chycen. Nikdy jsme moc neporozuměli tomu proč,“ vysvětlil muž.

Páv či veverka jako emocionální podpora v letadle? Výstřelky Američanů by mohla zatrhnout pravidla

Cestování

„Je rozkošný, spí se mnou, krade mi polštáře, peřiny. Je úžasný,“ popsal Henney Wallyho hravou povahu. Na svého mazlíčka si tak zvykl, že mu opatřil licenci pro zvíře poskytující emocionální podporu. Wally ho tak může doprovázet i do míst, kam by normálně zvířata nemohla. Henney bojuje s rakovinou a zvíře je mu psychickou oporou.

Aligátor je prý nesmírně přátelský i vůči ostatním lidem a nechá se od nich bez problémů podrbat či obejmout. Má i svůj účet na sociálních sítích a Henney doufá, že spolu s Wallym vykouzlí úsměv na tváři ještě mnoha lidem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám