Hlavní obsah

Čínští holiči bojují proti strachu z koronaviru strojky na tyči

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holičství a kadeřnictví v Číně bojují kvůli koronaviru jak s nedostatkem zákazníků a pracovních sil, tak se strachem lidí nechat si sestřih upravit. Originálně k problému přistoupilo holičství ve městě Lu-čou, jeho zaměstnanci si totiž své náčiní připevnili na tyče a zákazníky tak obsluhují z dálky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínští kadeřníci "vyzráli" na koronavirusVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Poté, co byl v holičském salonu I-tu Fej-jen obnoven provoz, jeden z jeho zaměstnanců, třicetiletý Che Ping, natočil 1. března své kolegy při provádění takzvaného „dálkového sestřihu“. Holiči mají své nástroje připevněny na zhruba metr dlouhých tyčích, aby dodali zákazníkům pocit bezpečí před možnou nákazou.

Co všechno „sestřih“ obsahuje, není jasné, příliš kreativní stříhání nůžkami však očekávat nelze. Na záběrech jsou vidět holiči pracující se strojkem, hřebenem či fénem.

Majitel holičství chtěl dle svých slov přinést trochu více pocitu bezpečí jak svým zaměstnancům, tak zákazníkům. „Dálkový sestřih“ se těší poměrně velké oblibě, víc než kvůli minimalizaci rizika nákazy však kvůli pobavení.

Koronavirus není žádná legrace, ale vtipy už o něm kolují

Koktejl

Řada holičství v Číně byla kvůli koronaviru SARS-CoV-2 uzavřena. Například v Pekingu dostalo povolení dál provozovat své podniky pouze 130 holičství z celkových 20 tisíc.

Jednou z podmínek je, aby holičská křesla byly nejméně 1,5 metru od sebe, holiči musí zákazníkům, kteří si udělali rezervaci, v den ostříhání volat a ptát se na možné symptomy koronaviru. Tím se k úterku nakazilo v Číně přes 80 tisíc lidí, z toho více než 50 tisíc se uzdravilo.

Reklama

Související články

Česko má další tři případy koronaviru

Národní referenční laboratoř Státního zdravotního ústavu ve středu potvrdila další tři případy koronaviru. Ve dvou případech se jedná o rodinné příslušníky...

Výběr článků

Načítám